Subašić: Igrat ću s jednom nogom ako treba; Vida: Utakmice života tek čekaju

Hrvatski vratar Danijel Subašić ponovo je bio jedan od junaka u hrvatskoj pobjedi protiv Rusije, posebice što je veći dio utakmice imao problema sa zadnjom ložom.

Već sam na zagrijavanju osjetio da me malo zateže, ali glavno je da smo mi prošli dalje. Sve drugo je nebitno, rekao je Subašić dodavši: Rekao sam izborniku da me ne vadi iz igre i da ću igrati s jednom nogom ako treba, neka sačuva tu izmjenu za nekoga drugog.

Subašić je istaknuo kako je ponosan i sretan, dodavši kako je ovaj rezultat nagrada za sva njihova odricanja.

Ponosan sam, sretan i prepun zadovoljstva. Svi izgaramo za ovo i svi želimo napraviti nešto više. Hvala Bogu da je nagradio naš trud, zalaganje i odricanje prema treningu.

Subašić ovoga puta nije obranio tri jedanaesterca kao protiv Danske. Bio je dovoljan onaj prvi, Fjodoru Smolovu, a potom je Mario Fernandes od straha promašio cijeli gol.

Znao sam da čovjek tako puca jedanaesterce, ali opet kažem to je sve lutrija. Iz našeg zajedništva dolazi i ovaj rezultat. Svi ginemo jedni za drugog i zaslužili smo prolaz i bez jedanaesteraca.

Subašić je bio prepun pohvala za našeg sljedećeg suparnika Englesku, ali je naglasio: Englezi imaju dobru reprezentaciju, ali kada mi igramo kompaktno i iskačemo na kontre onda smo još opasniji.

Subašić je hrvatskim plasmanom u polufinale ostao u igri za nagradu za najboljeg vratara prvenstva. Preostala trojica su Francuz Hugo Llorios, Englez Jordan Pickford te Belgijanac Thibaut Courtois.

Ostale su tri sjajne reprezentacije koje imaju top vratare. Na njihovim obranama ekipe idu dalje,
rekao je na kraju.

Među strijelce se upisao i Domagoj Vida koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Utakmice života me tek čekaju, rekao je Vida sa smiješkom.

Lijepo je pobjeđivati, svaka čast cijeloj ekipi. Radili smo i ovu utakmicu 120 minuta, nismo stali nakon pogotka, ali bitno je da je Hrvatska u polufinalu.

Vida je zahvalio navijačima poručivši kako Vatreni ne misle sada stati.

Dobili smo puno poruka podrške iz domovine, ne mislimo stati na ovome. Neka navijači sada slave, a mi ćemo se već sutra prihvatiti posla za Engleze.