Modrić: Želimo donijeti medalju kući

Treći put na ovom prvenstvu Luka Modrić je izabran za najboljeg igrača utakmice. Fifinu nagradu je dobio nakon utakmica protiv Nigerije i Argentine, a večeras i nakon četvrtfinalnog dvoboja protiv Rusije.

Hrvatski kapetan je svojim dosadašnjim igrama na prvenstvu istaknuo i kandidaturu za najboljeg igrača SP-a.

Ne razmišljam previše o pojedinačnim nagradama, one mi nisu važne. One su priznanje za rad i trud, ali sam fokusiran na reprezentaciju,
rekao je Modrić dodavši: Želimo donijeti medalju kući, a koju vidjet ćemo.

Modrić je naglasio kao je Rusija odigrala odlično, posebno prvo poluvrijeme.

Stiskali su nas visoko, bilo smo u grču i bojali smo se riskirati. No drugo poluvrijeme i produžetek smo bili dominatni i bolji. Trebali smo ranije to riješiti, ali valjda je tako suđeno da moramo prolaziti dramu.

Luka je istaknuo kako je momčad još jednom pokazala karakter kada je to bilo najteže.

Bilo je teško. Trebali smo prije završiti utakmicu, imali smo prilike, stativu, a nakon vodstva 2:1 trebali smo ostati fokusirani. Hvala Bogu pokazali smo karakter.

Sada u polufinalu 11. srpnja na moskovskom Lužnikiju slijedi Engleska. Luka, koji je četiri godine proveo u dresu Tottenhama, svjestan je ispita koji je ispred Vatrenih.

Bit će to teška i zahtjevna utakmica. Međutim, večeras uživamo, a onda kreću pripreme.

Osvrnuo se i na činjenicu da je Hrvataka nakon 20 godina ponovo u polufinalu SP-a.

Sretni smo i ponosni zbog toga. Bio je to težak put, a na dosadašnjim natjecanjima smo imali i dosta pehova. Imamo ogromno samopouzdanje i ekipu i nadam se da možemo napraviti još jedan korak i ući u finale.