Gimnastika: Svi hrvatski predstavnici izborili finala u Mersinu

Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari nastavili su s odličnim vježbama na Svjetskom kupu u turskom Mersinu, drugoga dana kvalifikacija tri su hrvatske gimnastičarke, Petra Furač, Ira Benčinić i Christina Zwicker te jedan gimnastičar, Anton Kovačević izborili mjesta u nedjeljnim finalima.

U kvalifikacijama grede briljirala je Petra Furač osvojivši prvo mjesto s ocjenom 12.200.

Zadovoljna sam svojim rezultatom, odradila sam vježbu najbolje što sam mogla. Nadam se da ću u finalu uspjeti još malo pojačati vježbu da ocjena bude još i viša od ove današnje,
na svoj se nastup osvrnula Furač.

Još jedno mjesto u finalu grede zauzela je i Ira Benčinić koja je u kvalifikacijama zauzela peto mjesto s ocjenom 11.800, koliko je imala i četvrtoplasirana natjecateljica. Osim u finale natjecanja na gredi, mlada se Riječanka plasirala i u finale partera sa šestim mjestom u kvalifikacijama gdje će se pridružiti Christini Zwicker, koja je u kvalifikacijama bila četvrta. Podsjetimo, Zwicker je u petak izborila i nastup u finalu preskoka.

Jedini muški predstavnik u subotu bio je Anton Kovačević koji je izborio nastup u finalu svoje najjače discipline preče. Kovačević je u popodnevnim kvalifikacijama osvojio drugo mjesto zaradivši ocjenu 13.750.

Zadovoljan sam današnjom izvedbom, sve sam odradio po redu. Neke stvari su mogle biti još i bolje i uvjeren sam da ću ih pokazati u sutrašnjem finalu. Za sutra pripremam vježbu sa startnom ocjenom 6.1. Ovo sve je dobra priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo, iskren je bio Kovačević.