Belgijski izbornik najponosniji čovjek na svijetu

Belgijski izbornik Roberto Martinez je nakon pobjede 2-1 protiv Brazila u četvrtfinalu SP-a izjavio da je najponosniji čovjek na svijetu.

Za mene je Brazil najbolja momčad na prvenstvu i zasigurno najopasnija ako s njima igrate otvoreno. Igračima sam dao teške taktičke zadatke i morali smo se dobro braniti svih 90 minuta, rekao je Martinez i dodao: Nije dovoljno odigrati dobro, morate vjerovati u sebe, a mi smo od početka vjerovali da možemo pobijediti Brazil.

Belgija je povela 2-0 u prvom poluvremenu autogolom Fernandinha u 13. i golom Kevina De Bruynea u 31. minuti, dok je strijelac za Brazil bio Renato Augusto u 76. minuti.

Večeras smo napravili nešto posebno i vjerujem da su u Belgiji svi ponosni. Ponosan sam na svoje igrače, a ja sam trenutno najponosniji čovjek na svijetu, rekao je izbornik Martinez.

Brazilski izbornik ističe da Belgija nije pobijedila zbog sreće, već zato što je bila efikasna.

Dvije trećine utakmice mi smo bili bolji, cijelo drugo poluvrijeme smo bili bolji. Ne vjerujem u sreću, i kad govorite o sreći onda umanjujete nečiju vještinu i vrijednost. Belgijci nisu pobijedili zato što su bili sretni, već zato što su bili efikasni, a njihov golman branio je odlično, istaknuo je nakon susreta brazilski izbornik Tite i dodao: Bila je to impresivna utakmica između dvije momčadi fantastičnih tehničkih kvaliteta. Svi oni koji uživaju u nogometu moraju pogledati ovaj susret.