Prosinečki: Neće biti problema s Rusijom; Samovojska: Rusi su opasni

Opet ću ponoviti, kada gledamo pojedinačno gdje naši igrači igraju, u klubovima su u kojima se bori za trofeje i naviknuti su biti u vrhu... vjerujem da smo puno bolja ekipa. Ako uđemo pravo i sa stavom da smo mi ti koji ćemo dominirati, mislim da ne bi trebalo biti problema, odnosno neće biti problema s Rusijom. Navijat će njihovi navijači, ali na to smo naviknuli. I Rusi će dati sve od sebe, ali kvaliteta je na našoj strani, rekao je Robert Prosinečki najavljujući sutrašnji četvrtfinalni dvoboj Hrvatske i Rusije.

Vjerojatno će Dalić najbolje posložiti sastav. Najvažnija je naša sredina terena, koja je u najboljoj formi i imamo vrhunske igrače, to je naš motor. Tu smo u prevagi, dodao je Prosinečki.

Anton Samovojska dobrim je procijenio odluku našeg stručnog stožera da nakon utakmice s Danskom odmah otputuju u Soči.

Šest dana odmora je poklon koji se samo mogao sanjati. Tu ima nepredviđenih okolnosti, od vlage, temperature... sve to utječe
, objasnio je Samovojska.

Rusi su opasni, nema nikakve dvoje. Plivaju na valu takve euforije koja je nezapamćena, a to je nekakav adut. Očekujem da će pokušati igrati igru koja je nama najneugodnija. Složit će se otraga čvrsto, da čvršće ne može biti, u dva bloka. Naprijed će pustiti ogromnog Dzjubu i na njemu će graditi protunapad, dodao je Samovojska.

Recept za sutrašnju utakmicu je jasan: Na igralištu je samo jedna lopta koju treba odmah uzeti. Naš je problem u utakmici s Danskom bio što nismo imali dovoljno loptu i nismo uspjeli povezati igru. Danci bi pali kao kruške da smo odigrali pet-šest pravih dodavanja.