Dvojica novih Kanađana u napadu Medvjeda

Kanađani Sebastien Sylvestre i John Armstrong nova su pojačanja u Medveščakovoj EBEL momčadi te će od iduće sezone svoje britanske adrese zamijeniti s hrvatskima, priopćio je zagrebački hokejaški klub u četvrtak.

Kanadski napadač Sebastien Sylvestre (24) u Medveščak dolazi iz Belfast Giantsa (UK). Svoju profesionalnu karijeru započeo je još u rodnoj Kanadi igrajući za sveučilišni klub Antoine-Girouard Gaulois. Od 2014. je član  Bakersfield Condorsa koji igra u EHCL, a idućih sezona zadržat će se u istoj ligi igrajući za Misouri Maverickse (2015./2016.) te Elmira Jackalse (2016./2017.). U sjevernoameričkom EHCL-u je odigrao 203 utakmice te ostvario 138 bodova. Prošle sezone svoju europsku karijeru započeo je u britanskom EIHL-u gdje je za Divove iz Belfasta odigrao 56 utakmica i ostvario ukupno 75 bodova, 31 pogodak i 44 asistencije.

Sebastian stiže u Medveščak iz Velike Britanije gdje je bio top igrač prošle sezone. Dolazi sa željom da se dokaže i napravi veliki rezultat za naš klub u jačoj europskoj ligi poput EBEL-a. Ima odlične igrače vještine i jaku energiju. Nama je upravo potreban takav solidan centar koji se može prilagoditi svakoj situaciji i iskoristiti je u našu korist, najavio je Sylvestreov dolazak u Medveščak sportski direktor Aaron Fox.

Uz Sylvestrea napadačku liniju Medveščaka iduće sezone pojačat će i Kanađanin s trenutno, također, britanskom adresom John Armstrong. Armstrong je većinu svoje igrače karijere proveo na sjevernoameričkom kontinentu, izmjenjujući dres kanadskih i američkih klubova. Igrao je u OHL-u, ECHL-u i AHL-u. U Europu stiže 2014. i tu se zadržao sve do danas. Igrao je u Norveškoj (2014./2015.) i Danskoj (2015./16.), a protekle dvije sezone (2016./2017./2018.) proveo je su britanskim Sheffield Steelersima za koje je sveukupno odigrao 91 utakmicu i postigao 89 bodova.

John je pouzdan napadač.  Igra oštro, brzo i jedan je od onih igrača koje trebate kako biste pobijedili utakmicu. U svakom dosadašnjem klubu bio je uspješan igrač na kojeg se uvijek može računati, koji zna kako zabiti golove i osigurati bodove te se poput nas raduje izazovu igranja i postizanju golova u EBEL prvenstvu
, najavio je Armstrongov dolazak sportski direktor Fox.

Sylvestre i Armstrong će se momčadi pridružiti na pripremama za novu sezonu u kolovozu ove godine.