Vekić: Nadam se da ću otići korak dalje od 3. kola

Nakon rezultata karijere u Wimbledonu gdje se plasirala u treće kolo, s hrvatskom tenisačicom Donnom Vekić razgovarao je naš novinar Lovorko Magdić.

Jako sam sretna što sam uspjela pobijediti danas, prvi put sam u trećem kolu Wimbledona. Najsretnija sam što sam ovaj meč igrala bolje nego prvo kolo i nadam se da ću tako i dalje nastaviti, rekla je Vekić nakon pobjede nad Šveđankom Rebeccom Peterson 7:5, 6:3 u 2. kolu trećeg Grand Slam turnira sezone.

Ovo je još rana faza, tek sam dobila drugo kolo, želim se samo fokusirati na sljedeće kolo i sljedeću protivnicu, i ići meč po meč, izjavila je Vekić na upit je li došlo njenih pet minuta u Wimbledonu.

Sljedeća protivnica Donni Vekić je Janina Wickmayer iz Belgije.

Mislim da sam od nje dvaput izgubila, što znači da će ona definitivno biti favorit u meču. Moram se jako dobro pripremiti, napraviti dobar plan igre i vidjeti koliko sam napredovala od našeg zadnjeg susreta, izjavila je Osječanka o protivnici u 3. kolu.

Zadovoljna sam svojom igrom, mislim da sam zadnjih par mjeseci dosta napredovala, ne postoji samo jedan udarac koji bih htjela poboljšati, ako sve bude bolje i ako sve nastavljam unapređivati, cijela moja igra bit će na višem nivou,
rekla je Donna koja se nada da će otići korak dalje od 3. kola: Ne želim biti zadovoljna i sretna ovim rezultatom, uvijek želim više.