[VIDEO] Wimbledon: Karlović propustio 2-0 u setovima i meč-loptu

Hrvatski teniski veteran, 39-godišnji Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 3. kolo Wimbledona. U drugom kolu nakon gotovo četiri sata igre svladao ga je Nijemac Jan-Lennard Struff sa 6:7 (5), 3:6, 7:6 (4), 7:6 (4), 13:11.

Karloviću protiv Struffa nije pomogao ni 61 as, niti vodstvo od 2-0 u setovima kao ni meč-lopta kod prednosti 6:5 u četvrtom setu.

U dvoboju u kojemu su dominirali servisi, oba igrača ostvarila su po jedan break u čitavom meču, Karlović je Struffu oduzeo servis krajem drugog seta, dok je Nijemac jedini break ostvario u posljednjoj igri dvoboja, u 35. Karlovićevom servis-gemu.

Naš je igrač bio suočen s ukupno šest break-lopti, od kojih je pet bilo u prvom setu koje je sve spasio, a jedna u 24. igri petog seta. S druge strane, nakon neiskorištene jedne break-lopte u prvom setu, Karlović je oduzeo servis Struffu za vodstvo 5:3 u drugom setu, a imao je i jednu break-loptu kada je Nijemac servirao za ostanak u meču krajem četvrtog seta. No, tada je Struff odlično odservirao i nije Karloviću ostavio nikakvu šansu da osvoji poen i okonča meč.

Možda je ključan po ishod dvoboja bio "tie-breeak" trećeg seta u kojemu je Karlović vodio 4:2 i imao servis, a tada mu je dosuđen prijestup kod servisa. To ga je poprilično iživciralo pa je izgubio pet poena u nizu, od toga tri na svom početnom udarcu pa je Struff dobio taj "tie-break" sa 7:4. U odlučujućoj igri četvrtog seta dogodio se samo jedan "mini-break", a njega je napravio Struff kod rezultata 4:4 odlično lobavši Karlovića. Struffa u trećem kolu čeka osmerostruki pobjednik Wimbledona i prvi nositelj turnira Švicarac Roger Federer.

Nije bilo lagano, razočaranje je veliko. Igrao sam jako dobro, igrački si nemam što za predbaciti, imao sam u trećem setu veliku šansu dobiti tie-break, ali danas nije išlo na moju ruku, izjavio je za HRT Karlović nakon meča. Pogledajte cijeli razgovor!