Nakon Konjuh od Wimbledona se oprostila i Fett

Hrvatska tenisačica Jana Fett pridružila se Ani Konjuh na odlasku sa Wimbledona. Mlada hrvatska tenisačica nije se uspjela plasirati u 2. kolo, bolja od nje je u susretu 1. kola bila 14. nositeljica Ruskinja Darja Kasatkina sa 6:2, 7:5 nakon sat i 25 minuta igre.

Fett je odigrala vrlo slab susret poglavito na vlastitom servisu, izgubila je čak osam od 10 gemova kada je ona imala početni udarac. Nije ju služio forhend s kojim je napravila preveliki broj neprisiljenih pogrešaka što ju je u konačnici koštalo poraza.

Ranije danas Ana Konjuh  je poražena od 18-godišnje Amerikanke Claire Liu sa 6:2, 6:7 (2) i 6:3 za dva sata i dvije minute igre.

Prošle godine Dubrovčanka je stigla do četvrtoga kola turnira na londonskoj travi, no nakon ozljede lakta očito još nije u pravoj formi. U prvome setu je čak četiri puta gubila svoj početni udarac, a napravila je tri dvostruke greške i 18 neprisiljenih grešaka. U drugom setu je imala priliku za izjednačenje omjera  i prije tie-breaka, oduzela je suparnici, inače 237. na WTA ljestvici, servis i potom povela 5:3, no kad je servirala za set našla se u zaostatku 15:40 i morala je sve rješavati u 13. igri. Srećom, u njoj je povela 4-0 i 6-2 i izborila je treći set.

Nažalost, odmah na početku odlučujuće dionice opet je izgubila servis, izjednačila je uzvratnim breakom na 3:3, samo da bi odmah u sljedećem gemu i drugi put dopustila protivnici break.

U cijelom meču Konjuh je napravila pet dvostrukih grešaka, 51 neprisiljenu pogrešku i osam puta je gubila svoj servis.