Vekić u prvom kolu Wimbledona iznenadila četvrtu tenisačicu svijeta!

Nakon Marina Čilića drugo kolo Wimbledona izborila je Donna Vekić, koja je sa 6:1, 6:3 u prvom kolu iznenadila četvrtu tenisačicu svijeta i finalisticu Roland Garrosa Sloane Stephens!

Meč koji je trajao sat i 12 minuta Vekić je otvorila sjajnim prvim setom u kojem je uzela dva puta servis suparnici i brzo ga, nakon 26 minuta, privela kraju u svoju korist. Drugi set donosi drugu sliku, Amerikanka osvaja osam uzastopnih poena, no onda joj Vekić tri puta zaredom uzima servis i dolazi ponovno u prednost. 

Hrvatska je tenisačica u meču napravila devet dvostrukih pogrešaka, od toga pet u drugom setu i 10 neprisiljenih pogrešaka, dok ih je četvrta nositeljica napravila 16.

Vekić je Amerikanki uzela šest puta iz 17 break prilika, a svoj je servis izgubila dva puta. Osječanka je realizirala 87 posto poena na prvom servisu i 30 na drugom, dok je američka tenisačica imala realizaciju 42 i 43 posto na prvom, odnosno na drugom servisu.

Jako sam sretna što sam uspjela pobijediti, pogotovo nakon što sam zadnjih godina izgubila velike mečeve u Wimbledonu, izjavila je Vekić u razgovoru za HRT.

U početku ni ona niti ja nismo mogle naći ritam, bilo je dosta vjetrovito tako da je bilo teško. Pred kraj meča bio je stvarno visoki nivo tenisa i jako sam sretna da sam uspjela pobijediti u dva seta, rekla je Vekić koja je gledala utakmicu Vatrenih u Rusiji: Bilo je napeto, nadam se da će nastaviti s dobrom igrom i pobijediti Rusiju.

Vekić će u drugom kolu igrati protiv bolje iz ogleda između Slovakinje Viktorie Kuzmove (WTA-69.) i Rebecce Petersen (WTA-78.).