Hrvatska odradila posljednji trening, dvojba Badelj ili Brozović

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u Nižnjem Novgorodu posljednji trening uoči nedjeljnog susreta osmine finala SP-a u Rusiji protiv Danske.

Vatreni nisu trenirali, kao što je uobičajeno, na glavnom terenu, već na pomoćnom kako bi se travnjak Nižnji Novgorod Arene sačuvao u što boljem stanju za utakmicu.

Bit će to već peta utakmica na tom stadionu u posljednjih 12 dana, a igrat će se i jedan dvoboj četvrtfinala. Na glavni teren nisu izlazili niti Danci, hoće li se to pokazati kao prednost jer smo u Nižnjem Novgorodu već igrali protiv Argentine, a Danci nisu, vidjet ćemo sutra.

Prvi put se ovaj stadion pokazao sretnim, nadam se kako će to biti i u drugoj utakmici, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Vatreni nisu morali daleko putovati na trening jer se pomoćni teren Meschera nalazi u sportskom kompleksu neposredno uz Arenu.

Hrvatski sastav za sutrašnju utakmicu je i dalje nepoznanica. Premda se nagađa da bi Dalić na teren mogao poslati istu momčad koja je u Nižnjem Novgorodu razbila Argentinu. Jedina je dvojba Marcelo Brozović ili Milan Badelj koji se nametnuo odličnim nastupom protiv Islanda.

Hrvatska bi mogla zaigrati u sastavu: Danijel Subašić - Šime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan StrinićIvan Rakitić, Milan Badelj (Marcelo Brozović) - Ante Rebić, Luka Modrić, Ivan Perišić - Mario Mandžukić.

Dodajmo, kako čak osam hrvatskih igrača ima žuti karton, a to su: Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ante Rebić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Marko Pjaca i Tin Jedvaj i ako netko od njih zaradi javnu opomenu propustiti će susret četvrtfinala. Naravno, ukoliko hrvatska vrsta izbori ogled u Sočiju protiv pobjednika susreta Španjolska - Danska.

Prema najavama danskih medija izbornik Age Hareide će protiv Hrvatske na teren poslati sastav: Kasper Schmeichel - Jens Stryger Larsen, Andreas Christensen, Simon Kjaer, Henrik DalsgaardLasse Schone, Thomas DelaneyPione Sisto, Christian Eriksen, Yussuf Yurary PoulsenNicolai Jorgensen.