Hrvatskoj na putu do finala samo jedan pravi "teškaš"

Nakon što su odigrane i posljednje utakmice po skupinama Svjetskog prvenstva u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija je doznala moguće suparnike na putu do mogućeg finala u Moskvi 15. srpnja.

Za jedno mjesto u finalu u donjem dijelu ždrijeba u kojem se nalaze i Vatreni borit će se naš prvi suparnik Danska, te Španjolska, Engleska, Kolumbija, Švicarska, Švedska i Rusija. Pravi teškaš u tom dijelu ždrijeba je samo Španjolska, a u  gornjem, daleko jačem dijelu kostura, nalaze se redom: Brazil, Francuska, Argentina, Belgija, Urugvaj, Portugal i Japan.

Prvi ispit Hrvatska će imati u nedjelju, 1. srpnja u Nižnjem Novgorodu gdje je očekuje ogled protiv Danske. Odabranici Zlatka Dalića bi u slučaju pobjede u četvrtfinalu išli na pobjednika susreta Rusija - Španjolska.

U polufinalu bi nas tada čekao netko iz kvarteta Engleska, Kolumbija, Švedska i Švicarska. U osmini finala će Igrati Englezi i Kolumbijci, te Šveđani i Švicarci.

U gornjem dijelu ždrijeba bit će vatreno.

Već u osmini finala će međusobno igraju dva velikana, Francuska i Argentina, a bit će zanimljivo i u susretu između Urugvaja i europskog prvaka Portugala. Brazil ne bi trebao imati problema s Meksikom, niti Belgija protiv Japana.