Tunis pobjedom protiv Paname osigurao treće mjesto

U dvoboju trećega kola G skupine Svjetskog prvenstva nogometaši Tunisa su u Saransku pobijedili Panamu s 2:1 (0:1) i osvojili treće mjesto.

U susretu, posve nevažnom za rasplet skupine, Tunis je u Saransku preokretom pobijedio Panamu s 2:1. Pogotke su za Tunis dali Fakhreddine Ben Youssef (51) i Wahbi Khazry (66), dok je Panama vodila autogolom Yasinne Meriaha (33).

Panama je povela u 34. minuti nakon duge akcije u kojoj je prvo Barcenasov udarac vratar Tunisa jedva obranio, a u nastavku akcije Jose Luis Rodriguez je uputio šut s 18 metara, a lopta je pogodila tuniskog braniča Meriaha i prevarila vratara.


U 51. minuti Tunižani su izjednačili nakon lijepe akcije u kojoj je ubačaj Khazrija s desne strane Fakhreddine Ben Youssef sproveo u mrežu.

U 64. minuti velika prilika za Panamu, ali udarac Barcenasa brani vratar Mathlouhi, da bi odmah u sljedećem napadu Tunižani poveli. Opet je to bila brza i precizna akcija afričke momčadi, a Haddadi pronalazi samog Wahbija Khazrija kome nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu.


PANAMA - TUNIS 1-2
Pred 37.000 gledatelja na Mordovia Areni sudio je Nawaf Abdulla Ghayyath Shukralla iz Bahreina.
Strijelci: 1-0 Meriah (33ag), 1-1 Ben Youseff (51), 1-2 Khazry (66)
PANAMA: Penedo - Machado, R. Torres (Tejada, 56), Escobar, Ovalle - Barcenas, Godoy, Gomez (Cummings, 46), Avila (Arroyo, 81), Rodriguez - G. Torres
TUNIS: Mathlouthi - Naguez, Bedoui, Meriah, Haddadi - Sassi (Badri, 46), Skhiri, Chaaleli - Ben Youssef, Khazri (Srafri, 89), Sliti (Khallil, 76)