Subašić i Strinić najavili Dansku: Odlična su momčad

Pred novinare su na pretposljednjoj konferenciji za novinare u trening kampu u Roščinu izašli Ivan Strinić i Danijel Subašić.

Nema favorita, to se pokazalo na ovom Svjetskom prvenstvu. Svatko svakog može pobijediti. Ovo je osmina finala, obje reprezentacije će ići 200 na sat i nadam se da ćemo mi biti te sreće da ćemo proći dalje, najavio je sudar s Danskom Subašić, dodavši: Francuska je jedna od pet reprezentacija koje pretendiraju na osvajanje naslova, no mislim da je Danska pokazala da je odlična momčad, uostalom nije izgubila 18 uzastopnih utakmica.

Na upit koga se najviše boji u danskim redovima, rekao je: Kao ekipa su jaki i tvrdi, a iz tog kolektiva onda iskače Eriksen. Kao ekipa su dobri, ne volim isticati pojedince.

Smatra li Dance poboljšanom verzijom Islanda? Po meni je Danska puno bolja od Islanda. Priprema je uvijek ista i uvijek gledamo sebe. Analizirat ćemo njih, ali bitno je da mi budemo pravi. Uvijek se vraćamo na te prve tri utakmice, ali to je to. Tako treba nastaviti.

Hrvatska je kroz skupinu prošla primivši samo jedan gol i to protiv Islanda, a Subašić je naglasio kako je to zasluga cijele momčadi: Cijela ekipa igra odličnu obranu. Kada je momčad kompaktna, kada Mandžukić igra super obranu, kada su svi u bloku, onda je i na golu lakše. Borimo se jedan za drugoga. Sve dok pobjeđujemo nije važno jesmo li primili gol ili nismo.

Ivan Strinić istaknuo je ulogu izbornika Dalića u renesansi Vatrenih: Izbornik nas je ujedinio i njemu sve pohvale za to, on je definitivno jedan od najzaslužnijih za ovo što smo do sada napravili. No sada dolazi ono pravo gdje ne smijemo pogriješiti, tako da moramo biti maksimalno koncentrirani.

Od Roščina se Vatreni opraštaju sutra. Naime, Hrvatska se nakon odlaska na utakmicu osmine finala ne vraća u bazni kamp. Ako ispadne putuje kući, a ako izbori nastavak natjecanja odlazi odmah u grad domaćin četvrtfinala, a to je Soči.