Studio 4: Hrvatskoj prednost pred Dancima, Brazil favorit SP-a

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji od vikenda ulazi u nokaut fazu, danas ćemo saznati posljednja dva para osmine finala. Hrvatska je još u utorak svladala Island i sa sve tri pobjede zaključila nastup u prvome krugu.  

Hrvatska bi vrlo lako mogla ponijeti naslov najbolje momčadi prvoga kruga, rekao je zamjenik glavnog urednika Sportskih novosti Robert Šola gostujući u Studiju 4.

U nedjelju će Vatreni u osmini finala odmjeriti snage s Dancima.

Kad bih govorio o tradiciji, Hrvatska – Danska, mi smo u prednosti. Danci igraju disciplinirano i hladnokrvno, no za razliku od primjerice Islanda imaju tri vrhunska igrača i dugo nisu izgubili službenu utakmicu. Međutim, na ovom Svjetskom prvenstvu su dali samo dva gola. Kad se sve analizira, mislim da smo u prednosti. Imamo iskustvo, momčad koja je među najboljima u svijetu, imamo ponajbolji vezni red, možda i najbolji, imamo sjajnu obranu i napadače i izvrsnu atmosferu. Sa stožerom i izbornikom treba trezveno analizirati Dance, dobro se pripremiti kako bi u utakmicu ušli psihički stabilni, rekao je trener Ivan Gudelj.

Gosti u studiju složili su se da je Brazil najveći favorit za naslov.

Brazil ima individualnu kvalitetnu. Tu su i Španjolci koji će vjerojatno proći Ruse i nadam se igrati s nama, ako svladamo Dance. Nekako mi se čini da će pobjednik tog četvrtfinalnog susreta biti finalist, istaknuo je treneri Goran Tomić.