Ćorluka: Neće biti lako s Dancima, na SP-u nema laganih protivnika

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u trening kamp u Roščinu nakon što je sinoć u Rostovu na Donu svladala Island (2:1) i sa stopostotnim učinkom zaključila nastup u skupini D. Igrači će se odmarati do popodnevnog treninga. Sve misli odsad su usmjerene prema dvoboju osmine finala i prvoj prepreci u nokaut fazi, Dancima.

Počinjemo razmišljati o Danskoj, momčadi koja je namučila snažnu Francusku, jednog od favorita ovog Svjetskog prvenstva. Sigurno nam neće biti lako, s pravom su ušli u osminu finala i zaslužuju poštovanje, ali vjerujem u našu snagu i formu i nadam se da ćemo pokazati svu svoju raskoš. Naravno da ćemo opet ići na pobjedu, rekao je Milan Badelj koji je u susretu protiv Islanda postigao prvi pogodak za hrvatsku vrstu te uzdrmao vratnicu u nastavku susreta.

Dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka, koji je rutinirano odigrao svih 90 minuta protiv Islanda, smatra da nema laganih protivnika u Rusiji.

Neće to biti lako, nema lakih protivnika na ovom Svjetskom prvenstvu. Mnogi misle da su Danci lakši suparnik od Francuza, no kada pogledamo kako su igrale sve te nominalno manje momčadi, jednako su težak ždrijeb kao i bilo tko drugi. Pogledajte samo kako su Iran i Maroko igrali protiv Portugala i Španjolske, rekao je Ćorluka.

Vratar Lovre Kalinić uvjeren je kako se s pristupom kao iz prve tri utakmice možemo nadati velikom rezultatu. 

Misli su nam sada okrenute prema Danskoj, znamo što možemo očekivati u tom susretu jer oni igraju slično Islandu. Težit će skok-igri, prekidima i moramo se kvalitetno pripremiti. To ćemo odraditi kako treba, zajedno s izbornikom,
dodao je Filip Bradarić.