[ANALIZA] Jeličić: Patili se jesmo, ali to je odlika zajedništva

Za šestoricu hrvatskih nogometaša utakmica protiv Islanda bio je debi na svjetskom prvenstvu. Prve minute na World Cupu upisali su Lovre Kalinić, Josip Pivarić, Duje Ćaleta-Car, Tin Jedvaj, Filip Bradarić i Milan Badelj.

Badelj je bio i na svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014., ali nije upisao nijedan nastup, pa je na prve minute na najvećem svjetskom natjecanju morao čekati još četiri godine i odmah se upisao među strijelce.

Moramo biti zadovoljni s ekipom koja nije nikada igrala zajedno, a pobijedila jedan dobar Island. Lovre Kalinić je bio izvanredan, dobili smo još jednog golmana. Pobijedili smo s rezervnom ekipom, a to je najvažnije. Atmosfera je odlična, odmorili smo glavne igrače i one koji su imali žute kartone, rekao je Robert Prosinečki u studiju Zabivake.

Joško Jeličić je posebno pohvalio izbornika: Zlatko Dalić opet je jako pametno mijenjao. Imao je plan da Luka igra sat vremena i uđe Bradarić. Ali jako je dobro detektirao Jedvajevu indisponiranost. Patili se jesmo, ali to je odlika zajedništva.

Je li se netko ozlijedio? Nije. Jesmo li sačuvali igrače s žutim kartonom? Jesmo. Sve je pripremljeno za osminu finala. Moglo bi se to žestoko secirati. Možemo kazati, nismo igrali dobro, Island nas je nadigrao, ali iz svega toga smo izišli, da smo na kraju mogli dobiti s dva-tri razlike. Dogodile su se dobre stvari: Badelj, Perišić je napokon zabio pogodak, istaknuo je Anton Samovojska.