[VIDEO] Ćorluka: Svjesni smo koliko smo jaki

Pred novinare su danas izašli Vedran Ćorluka i Ivan Perišić. Ćorluka je poslije obilježio i svoj 100. nastup za hrvatsku reprezentaciju koji je imao u utakmici protiv Argentine.

Reprezentativci su odgovarali na pitanja novinara koje je uglavnom zanimalo gdje se vide na ovom turniru nakon fantastične izvedbe protiv Argentine.

Ako ovako nastavimo i ako se budemo zalagali svi do jednog onda možemo daleko. Imamo priliku sad odmoriti neke igrače i to je bitno jer će nam u nastavku natjecanja trebati svaki igrač, rekao je Perišić.

Novinare je zanimalo što Ćorluka misli o odmaranju nekih igrača koji imaju žute kartone protiv Islanda.

To je luksuz koji smo zaslužili našim dobrim igrama. Trener će odlučiti što je najbolje za ekipu. Zadovoljni smo da možemo neke igrače odmoriti, objasnio je Vedran.

Energije imamo, ali ne pita se samo nas. Pita se nešto i protivnik. Sigurno je to da vjerujemo u sebe. Došlo je vrijeme da odrastemo. Nije više dovoljno pobijediti Španjolsku ili Njemačku u grupi i misliti to je to. Veseli me to što smo nakon Argentine odmah po izlasku s terena počeli razmišljati o Islandu, rekao je Ćorluka.

Strane novinare je uglavnom zanimao hrvatski vezni red i igra Luke Modrića i Ivana Rakitića.

Znate gdje naši igrači igraju. Imaju velike uloge u velikim klubovima. Pokazali su da su svjetske klase i moraju nastaviti u tom tempu, rekao je Perišić.

Mislim da igraju svoj najbolji i najzreliji nogomet. Da li su naj par SP-a? Za mene jesu, ali ja sam subjektivan. Nadam se da će igrati kao i do sada i da će nas odvesti koliko je daleko moguće, rekao je Ćorluka.

Hrvatska je iz favorita iz sjene došla na listu glavnih favorita ovog prvenstva. Kako se igrači nose s tim pritiskom?

Skinuli smo jedan mali teret s leđa. Postali smo svjesni koliko smo jaki i što možemo napraviti na ovom natjecanju. Trener i stožar nas drže na zemlji i uvjeravaju nas da je to ništa s obzirom što sve možemo napraviti, rekao je Vedran pa objasnio kakav je Dalić kao izbornik.

Dalić ima taj jedan pristup koji se svidio igračima. Njegova je odluka zadnja, ali skupa s nama dolazi do riješenja. Mislim da je po tom pitanju drugačiji od dosta trenera koje smo imali. Još je pred nama velik put i to nam uvijek da na znanje, ne dozvoljava da se umislimo i poletimo.