Španjolci hvale Modrića, Rakitića i Vrsaljka

Europski nogometni i košarkaški prvak Real Madrid u petak je javno pohvalio hrvatskog kapetana Luku Modrića nakon pobjede od 3:0 nad Argentinom, dok su Barcelona i Atletico Madrid istaknuli učinak svojih igrača Ivana Rakitića i Šime Vrsaljka.

"Modrićeva ekshibicija protiv Argentine", istaknuo je klub na internetskoj stranici. "Predvodio je hrvatsku reprezentaciju do pobjede, spektakularno zabio drugi gol desnom nogom te bio izabran za najboljeg igrača utakmice", dodaje klub.

Modrić, 32-godišnji vezni igrač, došao je u Real Madrid stigao u ljeto 2012. godine te odigrao 257 utakmica. Za kraljevski klub zabio je 13 golova.

"Zabio je drugi gol zaredom u dvije utakmice Svjetskog prvenstva čime je potvrdio da je lider hrvatske reprezentacije", navodi Real Madrid. Na svojoj stranici objavio je video s ranijim golovima hrvatskog nogometaša pod naslovom "Modrićeve golčine izvan kaznenog prostora".

Španjolski prvak Barcelona ukazala je pak na učinak svog veznog igrača Ivana Rakitića koji ondje igra od ljeta 2014. godine.

"Rakitić zabio i Hrvatska je u osmini finala", piše na Barceloninoj internetskoj stranici.

"Barcelonin vezni igrač zaključio je trijumf od 3-0 nad Argentinom Lea Messija", dodaje katalonski klub. Na objavljenoj fotografiji Rakitić slavi pogodak pokazujući na Matea Kovačića, igrača Real Madrida, koji mu je dodao loptu prije nego ju je poslao u mrežu. Kovačić je odigrao posljednjih osam minuta susreta.

Doprvak Atletico Madrid spomenuo je na svojoj stranici da je "Šime Vrsaljko odigrao cijelu utakmicu u trijumfu od 3:0 nad Argentinom". "Naš desni bek je osmini finala", napominju madridski crveno-bijeli. Vrsaljko igra za Atlético od ljeta 2016. godine.