Dalić nakon trijumfa: Ako ne ostanemo ponizni nećemo nigdje

Ostati čvrsto na zemlji, glavna je poruka izbornika Dalića nakon sjajne pobjede nad Argentinom i osiguranog drugog kruga SP-a.


Igrači su odigrali fantastično, blok, odgovornosti i disciplina. Moramo biti presretni, ostvarili smo cilj, nakon dva kola smo prošli u osminu finala, dobili nezgodnog protivnika i odigrali sjajnu utakmicu. Otkad sam došao na klupu Hrvatske ja sam optimist. Ljudi ne vjeruju, ali ja vjerujem. Važno je da su dečki to prihvatili, da i oni vjeruju da mogu
, dodao je Dalić.

Brozović
umjesto Badelja?

Objasnio sam im što želim od igrača na toj poziciji i da ću tokom dana odlučiti. Razgovarao sam sa stožerom i odlučili smo se za Brozovića jer je brz, brži od svih njih. Odigrao je sjajno.


O nervoznom strijelcu Rebiću: Ante je bio malo nervozan i preagresivan, što je dobro, ali mora paziti zbog kartona. No obavio je svoj dio posla, taj visoki presing dao je plod, odradio je svoj zadatak i mogao je izaći vani.

Može li Hrvatska daleko?

Ako ne ostanemo mirni, ponizni i dostojanstveni ne možemo ništa. Ako budemo kao danas, s vjerom u sebe, mirni i staloženi, ako 22. igrač bude kao i prvi, možemo puno. Znam da je u Hrvatskoj velika fešta. Naših je bilo puno manje od Argentinaca, ali na kraju su pjevali jače. Mi možemo puno, ali moramo ostati mirni i ići korak po korak. Ova ekipa vrijedi, danas je dobila još jedan zamašnjak i mislim da moramo samo ostati čvrsto na zemlji.

Hoćemo li birati protivnika u osmini finala?

Nećemo mi ništa birati, bit ćemo prvi. Vidjet ćemo kakva je situacija, mislim da ću protiv Islanda dati šansu drugim igračima, ali vidjet ćemo u sljedećih dan-dva. Ne mogu sad reći točno, to je neka moja prva ideja,
rekao je za kraj Dalić.