Ludilo na tribinama, Vatreni utišali Gaučose

Iako je na stadionu bilo više od 20.000 argentinskih navijača, Vatreni su utišali Gaučose nakon što je hrvatska reprezentacija pobijedila Argentinu 3:0 i izborila plasman u osminu finale Svjetskog prvenstva.

Dašak južnoameričke atmosfere mogao se osjetiti na utakmici Hrvatska - Argentina, ali na kraju su se pjevale hrvatske pjesme, dok su Argentinci u šoku napuštali stadion.

Dvoboj Vatrenih i Gauča počeo je kao da se igra u Buenos Airesu. Stadion u Nižnjem Novgorodu prima 44.000 gledatelja, a na tribinama je bilo možda i više od 20.000 argentinski navijača koji su na trenutke stvorili 'paklenu' južnoameričku atmosferu. Čak je i stadion u 'plavo-bijeloj' boji upotpunio taj dojam.  

Osim uobičajenih osam posto koje ima svaki savez, Argentinci su pokupovali i gotovo sve ulaznice za 'istok', pa je najveća tribina bila u njihovim bojama.

Hrvatskih navijača bilo je oko pet tisuća i uspjeli su nekoliko puta nadglasati brojnije Argentince. Međutim, nakon što je Hrvatska povela na stadionu je počela hrvatska fešta. 

Na utakmici je bio i legendarni Diego Maradona koji je u rukama držao Messijev dres i cijelo vrijeme ga ljubio, svjestan koliko je za Gauče važna ova utakmica.

Posebna priča su i argentinski novinari koji su svaki potez na terenu proživljavali kao da sutra ne postoji.

U Argentini je nogomet posebna priča. Igramo ga na svakom koraku, dovoljna je samo lopta. Ljubav prema reprezentaciji je posebna i tu nema sredine. Ili si 'lud' ili ne pratiš nogomet. Svi smo sada u šoku, rekao je argentinski novinar hrvatskih korijena Federico Jelic.

Ova utakmica je za mene posebna jer je igrala moja druga domovina, dodao je.

Ludo je bilo i tijekom dana u gradu gdje su se hrvatski i argentinski navijači sjajno zabavljali i nadmetali pjesmama.