Hrvatski navijači krenuli sa zagrijavanjem u Nižnjem Novgorodu

Nakon što su hrvatski navijači osvojili Kalinjingrad i stvorili dojam kao da Vatreni igraju u domovini, iste slike gledamo i na ulicama Nižnji Novgoroda, ali ovoga puta dominiraju argentinski navijači.

Vamos vamos Argentina, odzvanja središtem Nižnji Novgoroda. Hrvatski navijači ne zaostaju u pjesmi i zabavi, ali Gauča ima barem dvostruko više. Atmosfera u gradu je sjajna, a Rusi su oduševljeni zajedničkom hrvatsko-argentinskom zabavom.

Za Argentinu putujemo i na kraju svijeta, što je to 14.000 kilometara, kazalo nam je društvo iz Buenos Airesa.

Prema pisanju ruskih medija, u Nižnji Novgorod je doputovalo možda i 20.000 Argentinaca, dok bi hrvatskih navijača moglo biti nešto više od pet tisuća.

Malo nas je al' nas ima, uzvraćali su hrvatski navijači.

Nema nas toliko kao u Kalinjingradu, ali smo jednako glasni, kazao je Ante koji je na utakmicu doputovao s prijateljima iz Berlina.

Argentina je prvu utakmicu na prvenstvu igrala u Moskvi, koja je udaljena 480 kilometara, pa su njihovi navijači odmah nakon utakmice krenuli put Nižnija. Hrvatska je World Cup otvorila u Kalinjingradu, pa je većina HR-navijača stigla sinoć ili će doći na dan utakmice.

Argentince ne brine što su 'Messi i društvo' kiksali protiv Islanda odigravši 1:1 uvjereni kako će se protiv Hrvatske vratiti na pobjednički put. Niti hrvatski navijači nisu zabrinuti.

Ako Argentina nije mogla pobijediti Island, kako će onda nas, uništit će ih Perišić i Rebić, dodao je Mislav koji je na utakmicu potegnuo iz Karlovca.

Kao zagrijavanje za večerašnji okršaj Vatrenih i Gauča i navijači su odigrali svoju utakmicu i to na jednoj plaži uz veslački kanal na Volgi. Susret je prenošen na video zidu u Fan zoni u središtu grada na Minin i Požarski trgu.

Navijače su jedino neugodno iznenadile cijene pive, koji su oko 30 kuna čime su se tvrdnje kako će Nižnji biti jedan od najskupljih gradova na prvenstvu, pokazale točnim.