LP: Dinamo u 2. pretkolu protiv boljeg između Flore i Hapoel Beer-Sheve

Hrvatski prvak Dinamo će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv protiv boljeg iz susreta između estonske Flore i izraelskog Hapoel Beer-Sheve, odlučio je ždrijeb održan u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Izraelski prvak je jedan od najtežih mogućih suparnika u ovoj fazi natjecanja, dok je Flora 11 puta bila prvak Estonije.

Dinamo natjecanje u Ligi prvaka počinje u drugom pretkolu i potencijalni suparnici su mu bili Midtjylland(Danska), Crvena zvezda (Srbija), Hapoel Beer-Sheva (Izrael), Rosenborg (Norveška), HJK Helsinki (Finska), TNS (Wales), Videoton (Mađarska), Kukesi (Albanija), Cluj (Rumunjska) i Zrinjski (BiH), klubovi koji su nositelji u prvom pretkolu.

Prve utakmice se igraju 24. i 25. srpnja, a uzvrati su 31. srpnja i 1. kolovoza. Dinamo prvu utakmicu igra u Maksimiru, a drugu u gostima.

Ako Dinamo prođe, u trećem pretkolu neće biti nositelj pa može dobiti Salzburg (Austrija), Ludogorec (Bugarska), Celtic (Škotska), APOEL (Cipar), Legiju (Poljska) i Astanu (Kazahstan). Dinamo neće biti nositelj ni u posljednjem četvrtom pretkolu.

Plasman u grupnu fazu Lige prvaka, ukoliko ga ostvari,  Dinamu bi donio čak 15 milijuna eura.