[VIDEO] Kovačić: Ne moramo se bojati Argentine

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Ante Rebić razgovarali su s hrvatskim i stranim novinarima na konferenciji za medije i potvrdili da u momčadi vlada odlična atmosfera i da imaju samo jedan cilj, a to je da naprave najbolji mogući rezultat za Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu.

Naravno prva pitanja novinara bila su vezana za Argentinu i Lea Messija.

Mi moramo biti kao jedno. Njima je Messi 50 posto ekipe i ako ćemo igrati braniti se kao Island imamo šanse. Moramo biti kao jedan na terenu. Nismo ih još previše analizirali, ali to ćemo napraviti kroz ova dva dana, rekao je Ante Rebić.

Sigurno da Argentina ovisi puno o Messiju iako oni imaju odlične igrače i na drugim pozicijama. Mislim da je Messi dobro odigrao utakmicu protiv Islanda, a greške se dese svima pa i najboljim igračima. Treba biti spreman i za ostatka ekipe jer Argentina je više od jednog igrača i ne možeš se samo pripremiti za Messija, rekao je Mateo Kovačić i dodao:

Ne moramo se bojati Argentine. Imamo mi odličnu ekipu čak i bolju ako izuzmemo Messija. Respektiramo suparnika, ali mislim da smo pokazali i protiv Brazila da se možemo nositi protiv velikih momčadi. Svi su spremni i motivirani za igru protiv Argentine.

Dio stručnjaka smatra kako su Argentinci najslabiji na pozicijama na kojima nadiru Perišić i Rebić.

Hoćemo li Perišić i ja imati najviše prostora, to će ovisiti i o njima. I Perišić i ja se bolje snalazimo na lijevoj strani, ali sada nam je svejedno. Perišić počne na lijevo, ali se kasnije zamijenimo.

Novinare je zanimalo i stanje u reprezentaciji nakon odlaska Nikole Kalinića, ali na ta pitanja igrači nisu davali odgovore jer je izbornik o toj temi jučer rekao sve. Ipak novinari su pitali o općenitoj atmosferi u momčadi i kako njih dvojica gledaju hijerarhiju u reprezentaciji u odnosu na prije četiri godine.

Meni je čast biti ovdje. Nije bitno hoću li biti na klupi ili zaigrati. Dvije godine nisam bio pozivan u reprezentaciju, pa bio sam na klupi, a sada sam spojio četiri nastupa u kontinuitetu, kazao je krilni igrač Eintrachta iz Frankfurta, dodavši: Dajem sve od sebe, poštujem ekipu i stavljam je na prvo mjesto, a to se vidi i po zalaganju, kazao je Rebić.

Atmosfera je odlična, stalno smo svi na okupu. Slažemo se odlično kao ekipa. S obzirom na prije četiri godine osjećam se super, Ante i ja nismo više klinci imamo puno iskustva i to se vidi i osjeća, potvrdio je Kovačić.