Kalinić uz Mornara, Cvitanovića, Olića i druge na listi 'griješnika'

Napadač Milana Nikola Kalinić nije prvi igrač koji je potjeran iz hrvatske reprezentacije. Prije njega zbog različitih 'grijeha' iz reprezentacije su izbacivani ili izostavljani s popisa za određene utakmice i velika natjecanja Ivica Mornar, Igor Cvitanović, Boško Balaban, Ivica Olić, Dario Srna, Stjepan Tomas i Dejan Lovren.

No, za razliku od njegovih prethodnika, napadač Milana se može 'pohvaliti' da je prvi koji je izbačen s nekog turnira, dok su ostali brisani tijekom priprema za turnire ili utakmice.

Ivica Mornar je ostao bez puta na Europsko prvenstvo 1996. nakon što ga je Miroslav Blažević izbacio iz reprezentacije zbog nediscipline. Tadašnji napadač Eintrachta je prekrižen jer ga je Blažević na pripremama uhvatio za hotelskim šankom kako jede sendvič iza ponoći.

Igor Cvitanović je dobio 'nogu' iz kampa 'vatrenih' uoči  SP-a 1998. jer se, navodno, nije dovoljno zalagao na treningu.

Darijo Srna, Boško Balaban i Ivica Olić su "zaružili" uoči gostovanja protiv Rusije u Moskvi, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švicarskoj. Umjesto u sobama, bili su u provodu u jednom narodnjačkom klubu u Zagrebu.

Izbornik Slaven Bilić izbrisao ih je s liste putnika u Moskvu, a HNS ih je kaznio s po 30.000 kuna.

Izbornik Zlatko 'Cico' Kranjčar je 2004. godine, tijekom priprema za prijateljsku utakmicu s Izraelom, izbacio iz reprezentacije Stjepana Tomasa, a razlog je bio posjet privatnog masera u doba kad su reprezentativci morali biti sami u svojim sobama. Tomas se poslije ispričao i vraćen je u reprezentaciju te s 'vatrenima' igrao na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine.

Dejan Lovren je brisan s liste putnika za EP u Francuskoj jer je prigovorio izborniku Anti Čačiću što nije dobio ni minute prilike u prijateljskom susretu protiv Mađarske tijekom priprema. Čačić je poslao stopera Liverpoola na zagrijavanje, ali ga nije uveo u igru što mu je Lovren zamjerio. Čačić je nakon toga otpisao Lovrena za Francusku.

Na listi 'griješnika' sada se našao i Nikola Kalinić. Dalić je odlučio zaštititi svoj autoritet i poslao ga je kući.

Kamp reprezentacije je napustio, ali samovoljno, i Igor Bišćan u listopadu 2003. godine, uoči susreta protiv Bugarske u kvalifikacijama za EP u Portugalu 2004. Bišćan je bio nezadovoljan statusom koji je imao kod izbornika Otte Barića pa je pokupio stvari i napustio kamp.