Stigla službena potvrda - Nikola Kalinić napustio reprezentaciju

Sjajnu atmosferu nakon pobjede protiv Nigerije 2:0 u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Rusiji pokvarila je vijest o izbacivanju Nikole Kalinića iz reprezentacije.

Ono što se od jučer nagađalo, danas je dobilo službenu potvrdu. Hrvatski napadač Nikola Kalinić napustio je redove Vatrenih. S obzirom da pravila Fife ne dopuštaju pozivanje novih igrača, osim u slučaju ozljeda, Hrvatska će svjetsku smotru nastaviti s 22 igrača.

Kalinić je navodno bio nezadovoljan statusom u reprezentaciji i zato je odbio ući u igru u utakmici protiv Nigerije. Na nedjeljnom treningu nije bilo Kalinića kao ni Šime Vrsaljka niti Andreja Kramarića. Liječnik reprezentacije Boris Nemec rekao je da su Vrsaljko i Kramarić dobili udarce, a da Kalinić ima problema s leđima, ali da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

Na poslijepodnevnoj konferenciji za medije u 16.15 govorit će Vrsaljko i Milan Badelj, a izbornik Dalić komentirat će cijelu situaciju nakon toga, a prije treninga Vatrenih. Tada ćemo saznati konačnu istinu o "slučaju Kalinić".