[ANALIZA] "Momčad je stekla mir, sjajni Lovren i Mandžukić"

Nakon važne pobjede Vatrenih nad Nigerijom Anton Samovojska, Robert Prosinečki i Joško Jeličić analizirali su viđeno.

Osvojiti tri boda na otvaranju je sjajno, vidite kako su se proveli Argentinci i neki drugi, rekao je Joško Jeličić.

Momčad je sad stekla mir i vjeruje u sebe, stekla je samopouzdanje. Meni je drago i da je Dejan Lovren danas osigrao perfektnu utakmicu, što je za našu momčad bitno. Drugo je Mandžukić, on je danas bio možda i naš najvredniji igrač. Sudjelovao je kod oba pogotka i briljantno je igrao u obrani,
smatra Anton Samovojska.

Samovojska se ne slaže s izbornikom o malenom koraku prema drugom krugu: Ovo je velik korak, ne bih se složio s izbornikom Dalićem da je ovo malen korak, jer pobjeda u jednoj od sljedeće dvije utakmice već jamči prolaz skupine, pitanje je samo s koje pozicije.

Ovo nam je najvažnije, tri boda i prvi smo u skupini. Može puno bolje, ali super rezultat, u ovakovm takmičenju gdje imaš samo tri utakmice najvažnija su tri boda, kaže Robert Prosinečki.

Prvenstveno disciplinom u igri i stabilnošću sjajno smo otvorili SP, svjesni da može to puno bolje. Dobili smo iskustvom, dodaje Joško Jeličić.

Jeličić je pohvalio izbornikovu reakciju u drugom poluvremenu: Pohvalio bih reakciju Dalića, jer dosta smo se mučili u prvih 15 minuta drugog poluvremena i onda smo dobili mirnoću i stabilnost s Brozovićem.

Brozović zna igrati i ne boji se odgovornosti, on će sigurno kroz ovo prvenstvo biti od velike važno
sti, dodaje Prosinečki.

Brozović je stabilizirao našu igru, odjednom je Modrić mogao otići prema naprijed, Rakitić igrati slobodnije i odjednom se sve u našoj igri promijenilo, slaže se i Samovojska.

O igri našeg zadnjeg reda Jeličić kaže: Igra zadnje linije ovisi puno o onima ispred njih. Možda prema naprijed nismo dali sve što smo mogli, ali smo dobro igrali u fazi obrane. Imamo prema naprijed perišića i Rebića, ne mora Strinić stalno prema naprijed.