Deschamps: Pobijedili smo to je najvažnije

Favorizirana Francuska dosta je sretno pobijedila Australiju sa 2:1 u prvoj utakmici skupine C na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Izbornici obje ekipe ponosni su na svoje momčadi.

Ponosan sam i razočaran. Vrlo dobro smo igrali. Nitko nije očekivao da se možemo ovako suprotstaviti Francuskoj. Bilo je trenutaka kada nisu znali što da naprave, što su i sami priznali, a to nam je veliki kompliment. Izgubili smo zahvaljujući prilično kontroverznom jedanaestercu i golu u završnici, što i nije tako loše. Prije pogotka za 2:1, Jurić je započeo kontranapad, bio je srušen s leđa, a minutu poslije smo izgubili utakmicu. Nemam za što kriviti svoje igrače, mogu im samo čestitati. Poraz je gorak, ali pokazali smo naš karakter i nismo se predali. Čuo sam različite komentare o jedanaestercu. Od deset ljudi, sedam je reklo da je bilo, a troje da nije. Sudac je bio u dobroj poziciji i nije ga odmah dosudio. I suci su ljudi, a ljudski je griješiti. O VAR-u još moramo puno naučiti, o sustavi i njegovoj primjeni. Radije govorim o igri, ona je važnija, a rezultat ionako sad ne mogu promijeniti, rekao je izbornik Australije Bart van Marwijk.

Izbornik Francuske Didier Deschamps sretan je zbog pobjede, ali je svjestan da njegova momčad nije izgledala dobro na terenu.

Nije bilo lako, ali važno je pobijediti u prvoj utakmici i kad ne igraš dobro. Propustili smo stvoriti neke prilike iz kontranapada, morali smo biti okomitiji. Bilo je nekoliko prilika u završnici utakmice, ali dodavanja nisu bili pravovremena. Moramo se boriti, jer su sve ekipe došle jako dobro pripremljene. Nemam zašto biti euforičan, obavili smo posao i moramo biti puno bolji, objasnio je Deschamps.

Napadač Francuske Antoine Griezmann na kojem je napravljen kazneni udarac dosuđen nakon korištenja video tehnologije: Nismo odigrali ništa posebno, ni ja, ni kao momčad, ali važna je pobjeda. VAR je pomogao, ali mislim da je bio jedanaesterac. Sapleo mi je lijevu nogu. Nakon što sam ustao osjetio sam laganu bol. Nisam simulirao. Uostalom, zato je uvedena video tehnologija. Moramo igrati bolje, a znam da to možemo i hoćemo.

Branič Francuske Samuel Umtiti koji je skrivio jedanaesterac iz kojeg je Australija izjednačila: Važno je natjecanje započeti pobjedom, čak i kad nije sve bilo idealno, jer ćemo samo pobjedu pamtiti. Pogledat ćemo u čemu smo griješili i to pokušati ispraviti na sljedećoj utakmici. Što se kaznenog udarca tiče, i ja sam bio iznenađen. Skočio sam, okrenuo se, i dok sam se okretao u zraku moja je ruka dotaknula loptu. Dogodi se. Bilo je važno odmah se koncentrirati na nastavak utakmice.