Dalić za HRT: Ne želim kalkulirati, igrat ćemo napadački nogomet

Dobro smo radili i sutra moramo biti najbolji i najkvalitetniji, napraviti ono što hoćemo – osvojiti tri boda protiv Nigerije, rekao je izbornik Zlatko Dalić u razgovoru s HRT-ovim komentatorom Dragom Ćosićem.

Sve ono što smo razgovarali i pripremali zadnjih mjeseci je došlo. Spremni smo, ja sam spreman. Znamo što se od nas očekuje, pred nama je veliki ulog, velika stvar. Pun sam samopouzdanja i vjere u naše igrače, istaknuo je Dalić.

Zadovoljan je uvjetima u Rusiji, kao i kampu hrvatske reprezentacije. Nakon Osijeka i vrućine koja je vladala tijekom dvoboja sa Senegalom, momčad je u idealnim uvjetima odradila završne pripreme za Nigeriju.

Moja osnovna zamisao je bila da moramo pojačati fazu obrane, da cijela momčad bude kompaktna u bloku, zajedno, da radi visoki presing kad god to može. To nije lako raditi cijelu utakmicu, posebno na kraju sezone, moramo biti tu pažljivi. Znam da uvijek fali vremena i dana da se nešto napravi. Međutim, što je tu je. Moramo biti spremni, ne možemo tražiti alibije. Jednostavno, moramo sutra dati sve od sebe da pokažemo da možemo i da konačno naši igrači pokažu svoju kvalitetu, rekao je Dalić.     

Izbornik je istaknuo kako sutra nema nikakvih kalkulacija: Moramo igrati napadački nogomet, ali moramo biti pažljivi u fazi obrane, što nam je pokazao Senegal. Međutim, mi smo ofenzivan, napadačka momčad, nema mjesta kalkulacijama jer slijede Argentina i Island. Moramo tražiti tri boda, istaknuo je izbornik.

Iako nije otkrio, zna tko će biti u početnom sastavu. Nemam nikakvih dilema, sastav je složen. Miran sam, spokojan, sve sam napravio što sam mogao napraviti, sa svoje strane i strane stožera, a igrači moraju sutra dati sve od sebe, zaključio je Dalić.