Vaterpolisti pobijedili Australiju, Tucak odabrao igrače za Budimpeštu

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na završni turnir Svjetske lige u Budimpešti, hrvatski vaterpolisti u Zagrebu su pobijedili Australiju 9:5 (4:0, 1:1, 4:2, 0:2). 

U rezultatski nevažnoj utakmici pobjednik je odlučen u prvoj četvrtini koju je Hrvatska dobila 4:0. Najveća prednost Hrvatske bila je početkom treće četvrtine kada su Barakude vodile 7:1. Po dva gola za Hrvatsku zabili su Krapić i Šetka, a po jedan Fatović, Vukičević, Bušlje, Bašić i Vrlić.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za hrvatskog vaterpolskog olimpijca Renata Vrbičića koji je preminuo ovoga tjedna.

Po završetku dvoboja s Australcima hrvatski izbornik Ivica Tucak odredio je 13 igrača koji će nastupiti u Budimpešti. To su vratari Bijač i Marcelić, centri Vrlić i Krapić, braniči Bušlje, Buljubašić i Benić te vanjska linija Garcia, Šetka, Miloš, Vukičević, Fatović i Bašić. Na put idu, ali neće konkurirati za utakmice, centar Luka Lončar i branič Marko Macan. Obojicu, naime, izbornik Tucak misli odmoriti, osobito Lončara iza kojega je pakleno dugačka sezona u kojoj je igrao i po tri četvrtine svake utakmice.

Završni turnir Svjetske lige igrat će se u Budimpešti od 18. do 23. lipnja.