Na otvorenju SP-a dobrodošlicu zaželio Putin, a zabavljao Robbie Williams

Otvoreno je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji na moskovskom Lužnikiju. Prepun stadion zabavljao je britanski pjevač Robbie Williams.

Robbie Williams je 2016. godine objavio singl "Party like a Russian" (Zabavljaj se kao Rus), koji je u Rusiji izazvao dosta kritika zbog stereotipa koje je pjesma iznijela. Nedavno, u ožujku 2017. se šaleći ponudio da predstavlja Rusiju na Euroviziji koja se održavala u Ukrajini.

Williamsa je na otvorenju pratila ruska sopranistica Aida Garifullina, "jedan od najmlađih i najhvaljenijih glasova u Rusiji" kao predstavnica zemlje domaćina. Izveo je svoje hitove "Let Me Entertain You" i "Rock DJ", dok mu se Garifulina pridružila u izvedbi pjesme "Angels".

Na svečanosti otvorenja bila je i bivša brazilska nogometna zvijezda Ronaldo.

Pozdravne govore održali su ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Ovaj grandiozan događaj se prvi put održava u Rusiji i iskreno se veselimo tome. Mi stvarno volimo nogomet, to je bila ljubav na prvi pogled još od prve utakmice u našoj zemlji. Spremni smo i učinit ćemo sve kako bi se navijači iz svih krajeva svijeta mogli uključiti u veličanstvenu atmosferu ovog praznika sporta. Gdje god živjeli i kakve su nam tradicije, ujedinjuje nas ljubav prema nogometu, rekao je Putin na otvaranju.