Rakitić: Godine prolaze, Modrić i ja želimo nešto napraviti

Na zadnjoj konferenciji za novinare hrvatske nogometne reprezentacije u Roščinu uoči putovanja u Kalinjingrad bili su Ivan Rakitić i Marko Pjaca.

Naravno da je jako bitno ući dobro u ovaj turnir. No nije gotovo ni ako je dobijemo ni ako izgubimo. Naša želja je dobiti tu utakmicu, ali ništa time neće biti riješeno. Znamo da su opasna momčad, imaju jako dobre igrače. Znamo da svi očekuju da budemo pravi, mi prvi, rekao je o Nigeriji Ivan Rakitić, dodavši: Radit ćemo na svim detaljima, izbornik i stožer su sve pripremili.

Hoće li Rakitić zaigrati u paru s Badeljom ili će Modrić opet biti povučeniji?

Vidim da slažete razne kombinacije, a mislim da će izbornik spremiti najbolju.  Nije bitno s kime se ja najbolje razumijem, nego što je najbolje za reprezentaciju, za sve nas. Što god izbornik odluči mi smo tu da damo sve od sebe. Spremni smo i dobro radimo, pripremili smo se kako treba.

O svom eventualnom oproštaju od reprezentacije nakon SP-a, o čemu je pričao za španjolsku Marcu, kaže: Moja privatna situacija nije bitna u ovom momentu, znam to. Marca je dobro prenijela, ali sada razmišljamo o turniru. Tu sam već 11 godina i jako puno toga smo svi zajedno prošli. Nakon ovog prvenstva ću sjesti sa svojom obitelji i sa čelnim ljudima saveza da vidim što je najbolje, ali bez neke nervoze.

Dodao je na i čestitku suigraču Luki Modriću: Treba čestitati Luki Modriću na svemu što je osvojio, čast mi je igrati s takvim igračem. Imamo zajedničku želju da nešto napravimo u reprezentaciji. Znam da godine lete, došao sam ovdje s 19 godina, a danas mi je 30. Nema više puno vremena.

Očekuje li Marko Pjaca nastup?

Drago mi je da sam tu nakon tako teške ozljede. Nadam se minutama, htio bi odigrati što više moguće, ako dobijem priliku na meni je da je iskoristim. Mogu igrati gdje god treba, desno i u špici, iako se najbolje osjećam na lijevom krilu.

Nakon druženja s novinarima Vatreni su odradili trening, a poslijepodne lete za Kalinjingrad.