Argentinski vratari uzdaju se u Messija

Argentinski vratari Willy Caballero i Nahuel Guzman istaknuli su na konferenciji za medije važnost Lea Messija za uspjeh njihove reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te izrazili uvjerenje da će njihov kapetan biti u odličnom izdanju.

Pozitivno sam iznenađen njegovim stanjem. Bude li Leo dobar i mi ćemo dobro igrati, rekao je Willy Caballero, 36-godišnji čuvar mreže Chelsea.

Argentina će prvu utakmicu odigrati u subotu, 16. lipnja, a suparnik na moskovskom stadionu Spartaka je Island.

To će sigurno biti teška utakmica jer se brane preko dva bloka, jako zatvoreno, pa će biti teško proći kroz sredinu. Morat ćemo koristiti sve moguće varijante za napasti ih, dodao je Caballero na konferenciji za medije u argentinskom kampu u Bronjiciju, gradu udaljenom 50-ak kilometara od središta Moskve.

Argentini, koja je izgubila u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva od Njemačke sa 1:0 u produžetku, ta prva utakmica je izuzetno bitna.

Želimo dobro početi ovo prvenstvo pa nam je zato bitno pobijediti na startu. No, bit će to teško i samo zato jer je prva utakmica i zato što nije jednostavno dobro krenuti, rekao je Caballero.

Pet dana nakon utakmice s Islandom, Argentinci će odmjeriti snage s Hrvatskom, a natjecanje u skupini zaključiti protiv Nigerije.

I drugi vratar, 32-godišnji Nahuel Guzman, također je ukazao na Messijevu važnu ulogu.

Možemo svi biti mirni, jer je Leo jako dobro. Nadam se da ćemo s njim slaviti na terenu u svakoj utakmici. On nam je izuzetno bitan. Mi ostali, pak, moramo mu pomoći, moramo ga pratiti u dobroj igri te skinuti s njega svu odgovornost koju ima, rekao je Guzman.

Leo Messi je u 124 utakmice za Argentinu zabio 64 gola.