Yobo: Nigerija ima mladu i neustrašivu momčad

Bivši kapetan nigerijske reprezentacije Yoseph Yobo (37) smara Super orlovi imaju mladu i neustrašivu momčad koja može proći skupinu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Imamo mladu, talentiranu i neustrašivu momčad koja može igrati protiv svake ekipe na svijetu,  kazao je bivši branič Fenerbahčea, Evertona, Marseillea i Norwich Cityja.

Moramo ići utakmicu po utakmicu, za nas je najvažnije dobro otvoriti svjetsko prvenstvo. Idealno bi bilo pobijediti Hrvatsku i mirno se pripremati za Island, kazao je Yobo koji je uz vratara Vincenta Enyeamu, rekorder po broju nastupa u dresu Super orlova, obojica su sakupila po 101 utakmicu.

Nitko ne dolazi na SP i odmah mašta o finalu. Prvo treba proći skupinu, a to neće biti lako. Bilo bi loše izgubiti prvi susret, a potom početi paničariti, dodao je.

Yobo je sudjelovao na tri svjetska prvenstva, 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, 2010. u Južnoj Africi i 2014. u Brazilu. I na svakom je igrao protiv Argentine upisavši tri poraza. U Ibarakiju i Johannesburgu su 'Gauči' slavili 1:0, a na zadnjem prvenstvu u Porto Alegreu 3:2.

Nastupio sam u sve tri utakmice i sve tri sam izgubio. Možda je došlo vrijeme da Nigerija upiše prvu pobjedu protiv Argentine na svjetskim prvenstvima.

U studenom prošle godine Nigeriji je to uspjelo u prijateljskom susretu u Krasnodaru kada je pobijedila 4:2.

Yobo se ne slaže s kritičarima koji tvrde kako je obrana najslabija nigerijska karika.

Iskustvo je vrlo važno, ali nije i presudno već kvaliteta. Ne slažem se sa stručnjacima koji smatraju kako je naša obrana slaba, poručio je na kraju legendarni nigerijski nogometaš.