[VIDEO] Perišić: Nije bitan pojedinac, nego je važna cijela ekipa

Još je samo jedan dan ostao od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Vatreni će sutra otputovati u Kalinjingrad gdje će 16. lipnja igrati protiv Nigerije. Dan uoči otvaranja SP-a s novinarima su razgovarali Ivan Perišić i Nikola Kalinić.

Nadam se velikom turniru, pripremne utakmice ništa ne znače ako ne napravimo značajniji rezultat ovdje, poručio je Perišić.

Novinare je zanimalo što će biti nakon ove generacije jer bi ovo mogla biti zadnja šansa ove generacije.

Ne bih rekao da je ovo zadnja šansa ove generacije, mislim da ćemo imati još barem jednu. U Francuskoj nam je falio faktor sreće, bili smo odlični protiv Portugala i ispali. Ovdje je sve super, imamo odlične uvjete i jedva čekamo Nigeriju, rekao je Perišić pa se osvrnuo na Nigeriju.

Pobjeda će nam dati samopouzdanje i bit će nam lakše kasnije. Nigerija je ekipa koja se uvijek plasira na Svjetsko prvenstvo. Respektiramo ih, ali dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo. Nisam bitan ja, nije bitan pojedinac, nego je važna cijela ekipa.

Nikola Kalinić je objasnio kako bi se trebali postaviti protiv Nigerije.

Bolje da oni misle o nama. Treba pokazati respekt prema njima, ali prije svega mi se moramo dobro pripremiti jer je najbitnije uzeti ta tri boda na startu. Nigerija je slična Senegalu, ima tu kontru i polukontru, imat će šanse i protiv nas, ali ako budemo pravi, dobit ćemo, objasnio je napadač Milana.

Na opasku kako naši napadači ne zabijaju previše golova Kalinić je spremno odgovorio.

A što je s Gračkom? kad je važno onda zabijamo. Budite sigurni da ćemo zabiti. Nigerija igra jako dobro, utakmica će biti teška i čvrsta, ali ako budemo pravi, pobjeda neće biti upitna, bio je jasan Kalinić.