HRT spreman za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva

Na Hrvatskoj radioteleviziji predstavljena je novinarsko-komentatorska ekipa koja će iz zagrebačkog studija pratiti sva događanja na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, a koje će HRT ekskluzivno prenositi od 14. lipnja do 15. srpnja na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

Za gledatelje Hrvatske radiotelevizije utakmice će, uz voditelja projekta SP-a Dragu Ćosića, prenositi i druga poznata lica sportskog programa među kojima su Stjepan Balog, Viki Ivanović, Robert Jelečević, Luka Petrinec te Marko Šivak. HRT priprema i posebne studijske emisije tijekom trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva koje će počinjati svakodnevno u 19.30, a urednici i voditelji bit će Marko Šapit te Robert Jelečević uz komentare i analize Oka Sokolova Matea Beusana, Antona Samovojske, Roberta Prosinečkog, Joška Jeličića i Stipe Pletikose.

Na Hrvatskoj radioteleviziji sve je spremno za najveći projekt HRT-a u 2018. godini, a to je praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, najavio je v.d rukovoditelja Odjela Sport Stjepan Balog.

Kao i reprezentacija Zlatka Dalića i mi s nestrpljenjem očekujemo početak Svjetskog prvenstva. Intenzivne pripreme traju već od početka godine i sada možemo reći da smo spremni za najveći projekt HRT-a u 2018. Dio naše ekipe već je otputovao u Rusiju, a mi koji smo ostali ovdje dovršavamo zadnje pripreme vezane uz program, studio, grafičku analizu i multimediju. Pripremili smo se za sve izazove, a nadam se da će i gledatelji prepoznati tu našu energiju i želju da im približimo sve relevantne događaje iz Rusije na svim našim platformama, kazao je Balog.

Očekujemo jedno veliko svjetsko prvenstvo. Ove godine ima puno favorita, puno dobrih reprezentacija. Svi oni koji će nas gledati, svi oni koji ne mogu u Rusiji bodriti našu reprezentaciju, sigurno će preko HRT-a moći vidjeti ono najbolje s prvenstva, najavio je Robert Prosinečki.

Svjetskom nogometnom prvenstvu bit će ukupno posvećeno čak 180 sati televizijskog programa. Uz to, sve 64 utakmice bit će moguće pratiti i na posebnom eksperimentalnom programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), a koji će nositi oznaku HRT 2 HD, te na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2).

Za sve koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, novost je od ove godine da će sve susrete i posebne emisije moći pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. Na web portalu HRT-a www.hrt.hr sve vijesti, informacije i zanimljivosti sa Svjetskog nogometnog prvenstva bit će dostupne na posebnoj podstranici http://sport.hrt.hr/2018fifaworldcup/.