Kramarić: Čast je igrati s Modrićem i Rakitićem

Po dolasku u Rusiji prvu konferenciju za novinare hrvatske nogometne reprezentacije u mjestu Roščino pohodili su Andrej Kramarić i Josip Pivarić.

Atmosfera je u redu, ne zanimaju nas stvari izvan travnjaka. Osjećam zajedništvo. Za nas jako puno znači što smo tu. Nije bila laka grupa, došli smo ovdje kroz dodatne kvalifikacije. Ovdje smo sa super generacijom, super igračima, motivacija je na visokom nivou. Želja je da prođemo skupinu i uz pomoć sreće i ždrijeba doguramo dokle je god to moguće, rekao je Andrej Kramarić.

Kramarić smatra da je Nigerija najteži suparnik Vatrenih u Rusiji: S Nigerijom otvaramo ili zatvaramo vrata drugog kruga. Puna koncentracija na njih, a nakon toga će biti jednostavnije jer ćemo znati na čemu smo. O Argentini ne moramo puno pričati, oni su među favoritima cijelog Svjetskog prvenstva. Island je neugodna momčad i nikad se ne zna kako će utakmica s njima izgledati.

Nahvalio je naš vezni red: Čast mi je igrati s igračima poput Modrića, Rakitića i Kovačića. Svi znamo da imamo jedan od najboljih veznih redova u Europi i svijetu, veznjake koji igraju u najvećim klubovima. Dat ću sve od sebe da odigram na njihovoj razini i da učinimo sve da dostignemo naše ciljeve.

O svom statusu u prvoj jedanaestorki: Iza mene stoje brojke i rezultati, dajem sve od sebe za momčad, no ne stavljam ja sebe na papir, to je izbornikova odluka, a svima zahvaljujem na podršci, to mi je motivacija za daljnji rad. Igrao sam na raznim pozicijama kroz sezonu i ne želim se uvlačiti u tu raspravu. Od prve utakmice sa Zlatkom Dalićem na klupi znalo se za svakog igrača tko što treba napraviti, a to je veliki posao. Iz organiziranosti na terenu i zajedništva proizlazi rezultat, makar se utakmice često odlučuju individualnim potezima. Izbornik nas tjera da budemo spremni na sve.

Josip Pivarić prenio je prve dojmove hrvatske reprezentacije po dolasku u kamp u Iličevu te trening-centar u Roščinu.

Uzbuđeni smo, prvi nam je dan u Rusiji, jedva čekamo treninge i završne pripreme za Nigeriju. Preostala su nam još četiri dana, nadam se uspješnom startu i onda ćemo korak po korak - vidjet ćemo koliko možemo. Najteži je suparnik u skupini Argentina, ali najvažnija je sada Nigerija, ujedno i najveća nepoznanica. Nigerija je fizički moćna, napadački im je trojac izrazito brz, a naš će nas stručni stožer maksimalno upoznati sa svim njihovim prednostima i manama. S Islandom smo se susretali više puta, a svaka je utakmica na kraju jednako vrijedna, svaka nosi tri boda. Atmosfera je prilično dobra, a često je određuje rezultat. Izgubili smo od Brazila i nismo bili najsretniji, ali došli smo ovamo s pobjedom protiv Senegala te nestrpljivo čekamo sljedeću utakmicu, tu s Nigerijom, koja bi joj mogla biti slična. Ishod protiv Nigerije uvelike će odrediti hoće li atmosfera u nastavku natjecanja biti dobra ili loša, kaže.