Remi Islanđana s Gancima, pobjede Portugala i Engleske

Nogometaši Islanda odigrali su 2:2 u pripremnoj utakmici u Reykjaviku s Ganom, pa su Islanđani bez pobjede u zadnje četiri utakmice.

Islanđani, s kojima Hrvatsku igra zadnju utakmicu u skupini SP-a u Rusiji, su odabrali Ganu kao pripremu za dvoboj s Nigerijom. Krenulo je izvrsno za domaćine, Alfred Arnason (6) i Alfred Finnbogason (40) su donijeli vodstvo od 2:0 u prvom dijelu, no u drugom dijelu su dominirali Ganci, koji su uspjeli izjednačiti preko Kasima Nuhua (60) i Thomasa Parteya (87). Islanđane u prvoj utakmici SP-a 16. lipnja očekuje Argentina.

Europski prvaci Portugalci su s 3:0 i Lisabonu svladali Alžir pogocima Goncala Guedesa (17, 55)  i Bruna Fernandesa (37). Na utakmici je zaigrao i prva portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo koji je po 150. put nastupio za reprezentaciju.

U Leedsu su uspješnu generalku imali Englezi koji su s 2:0 slavili protiv Kostarike goliovkima Marcusa Rashforda (13) i Dannyja Welbecka (76). U Montevideu je svoju "generalku" odradio Urugvaj, koji je s 3-0 pobijedio Uzbekistan. Golove su zabili Giorgian de Arrascaeta (31), Luisa Suareza (54) i José Maria Giméneza (73).