Modrić najbolji hrvatski nogometaš, Kek najbolji trener HNL-a

Na Svečanoj večeri hrvatskog nogometa održanoj u Hrvatskom domu u Vukovaru, dodijeljeni su premijerno Trofeji Hrvatskog nogometnog saveza u devet kategorija.

Dobitnik nagrade za najboljeg hrvatskog nogometaša je veznjak Real Madrida Luka Modrić, najbolji nogometaš domaće lige je napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani, a najbolji trener HNL-a je strateg Rijeke Matjaž Kek.

Trofej Modriću uručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker, a kapetan Vatrenih je poručio: Hvala svima koji su mi dali svoj glas i drago mi je da sam prvi dobitnik ove nagrade. Nadam se da će u budućnosti ova nagrada postati tradicionalna. Postigli smo nevjerojatne stvari u Real Madridu i presretan sam što sam dio te momčadi, a što se tiče reprezentacije, mogu obećati da ćemo dati svoj maksimum u Rusiji, kako bismo opravdali svoja očekivanja i očekivanja naših navijača. Čast nam je i ponos igrati za Hrvatsku.

Modrića su nagradile i predstavnice udruge Žena u Domovinskom ratu - Zadar, a predstavnici Hrvatske vojske primili su donaciju hrvatskih reprezentativaca iz akcije Vatreno srce, koji su za Josipa Milkovića, sina hrvatskog branitelja koji je stradao 2016. godine za vrijeme obuke, prikupili 130.000 eura za nabavu ortopedskih pomagala.

Nagradu za najboljeg mladog nogometaša dobio je Lovro Majer iz Lokomotive, a u drugoligaškoj je konkurenciji za najboljeg proglašen Varaždinov Domagoj Drožđek. Najbolja je hrvatska nogometašica Iva Landeka, najbolji je nogometaš Dario Marinović, a najbolji prvoligaški sudac je Ivan Bebek.