Prvo zlato u dvojcu bez kormilara za braću Sinković

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković na sjajan su način započeli sezonu osvojivši zlato na prvoj regati Svjetskog kupa u Beogradu.

Braća Sinković u finalu discipline dvojac bez kormilara vodila su od početka do kraja utrke, a ciljem su prošla u vremenu od 6:19.37 minuta.

Druga je bila posada Češke (6:20.99), a treće mjesto pripalo je veslačima Bjelorusije (6:23.36).Braća su odlično krenula u utrku i na prvom prolazu ostvarili prednost koju su mirno zadržali sve do kraja.

Presretni smo zbog pobjede na prvom velikom natjecanju u dvojcu bez kormilara, osjećaj je savršen. Znamo da možemo još bolje odveslati, ovo nam je prva regata i s nestrpljenjem iščekujemo ostatak sezone
, rekao je Valent Sinković.

Brat i ja smo osvojili prvo zlato u dvojcu bez kormilara. Uspjeli smo i to probiti, nakon dva srebra koja su bila dosta blizu i presretni smo! Trebamo još utrka da budemo stabilniji jer nije tako dobro kao na treningu. Pred nama su još dva Svjetska kupa, europsko i svjetsko prvenstvo tako da ćemo se ustabiliti. Možemo mirno dalje u sezonu i nadamo se još kojem zlatu,
dodao je Martin Sinković.