Dalić uoči puta u Englesku: Moramo igrati protiv najjačih

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u subotu ujutro iz pulske zračne luke u Liverpool gdje će na legendarnom Anfieldu u nedjelju (16 sati, HRT 2) igrati pripremnu utakmicu protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila.

Pratite posebne stranice na kojima HRT prati vijesti vezane za Svjetsko nogometno prvenstvo.


Tražio sam jakog protivnika i dobili smo ga. Bolji test od ovoga ne može biti i vjerujem da će nam on dobro doći prije susreta s Argentinom na SP-u. Mali je rizik što nam je to prva pripremna utakmica i to protiv jednog od favorita SP-a, ali nemamo što kalkulirati. Mi moramo igrati protiv najjačih da vidimo gdje smo, a i zato  jer smo i mi jaki
, izjavio je za Hinu izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Hrvatska će na Anfieldu trenirati danas u 18.30 po našem vremenu. Vatreni se odmah nakon utakmice protiv Brazila vraćaju u Hrvatsku, te će do srijede trenirati na Rujevici.

Hrvatski izbornik izrazio je zadovoljstvo odrađenim poslom na rovinjskim pripremama, na kojima je je bilo deset treninga na visokoj profesionalnoj razini.

Ono što me najviše veseli je činjenica da smo bili kompletni i da su svi zdravi. Mali problem je bio s Rakitićem, no mislim da će to biti u redu i da će biti spreman već za utakmicu s Brazilom. Vidjet ćemo prije utakmice kako se osjeća i donijeti pravu odluku, rekao je Dalić.

Izbornik smatra da navijači s pravom očekuju uspjeh ove reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sve reprezentacije imaju šanse, pa tako i mi. Vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo proći skupinu, što je naš prvi cilj. Ova generacija može napraviti jako puno, jer imamo kvalitetu, znanje i želju. Za neke igrače ovo je zadnje svjetsko prvenstvo, pa je prisutan i veliki motiv, izjavio je Dalić i dodao: Za veliki uspjeh treba se puno toga poklopiti. Imam veliko povjerenje u ovu momčad, a i ja sam veliki optimist. Imam osjećaj da će biti dobro.

Konačni popis igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju izbornik Dalić objavit će u ponedjeljak.