PPD pobjedom proslavio naslov, Vori i braća Valčić završili karijere

Rukometaši PPD Zagreba, koji su ranije osigurali naslov hrvatskih prvaka, u zadnjem kolu Lige za prvaka slavili su u derbiju protiv Nexea 34:27 (18:15), a susret je obilježio emotivan oproštaj trojice igrača PPD-a koji su objavili kraj karijere.

U rezultatski nevažnoj utakmici, budući da su Zagrebaši ranije osigurali 27. naslov prvaka Hrvatske PPD su predvodili Zlatko Horvat s osam golova te Damir Bičanić sa sedam, dok je Saša Barišić-Jaman s osam golova bio je najbolji kod Nexea.

Svoju posljednju utakmicu u karijeri odigrali su bivši hrvatski reprezentativci Igor Vori te braća Josip i Tonči Valčić, koji nakon bogate igračke karijere odlaze u mirovinu. Osim njih, Zagrebaši će u novoj sezoni biti i bez Domagoja Pavlovića, Dobrivoja Markovića i Davida Miklavčiča koji odlaze iz kluba.

Vori: Vidimo se u nekoj drugoj priči

Čudan je osjećaj. Mogao bih sada dva dana pričati o svemu što sam prošao u karijeri, ali na koncu imam samo potrebu reći jedno velika hvala svima. Obitelji koja me trpjela i podržavala sve ove godine, navijačima čija mi je podrška uvijek puno značila. Za sada doviđenja i vidimo se u nekoj drugoj priči, poručio je za kraj Igor Vori.

Tonči Valčić: Nema veće sreće nego ovako završiti karijeru

Nema veće sreće nego završiti ovako karijeru sa svojim bratom i s velikim Igorom Vorijem. Ponosan sam na sve ove godine i na sve što sam uradio u rukometu, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Hvala svima koji su me na tom putu pratili. Hvala suigračima i trenerima od kojih sam sve naučio, hvala navijačima bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo tako slatko, poručio je Tonči Valčić.

Josip Valčić: Sad kreće drugi dio moje rukometne priče

Dosta je teško bilo zadnja dva dana, jako emotivno sam sve ovo proživio. Sinoć nisam mogao ni oka sklopiti, a i danas cijeli dan sam nekako sjetan. Ipak, sretan sam što sam završio karijeru u redovima hrvatskog prvaka PPD Zagreba i sretan sam jer smo zaključili sezonu na pravi način. Sada kreće drugi dio moje rukometne priče i mogu samo obećati da ću i u kancelarijama davati svoj maksimum kao što sam to uvijek nastojao činiti na parketu, rekao je na kraju Josip Valčić.