SP 2018: Lopetegui produljio ugovor sa Španjolskom do 2020.

Španjolski izbornik Julen Lopetegui produljio je ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom do 2020. godine, objavio je RFEF u utorak.

Potpisat ćemo ugovor na još dvije godine, izjavio je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luis Rubiales.

Lopetegui, 51-godišnji bivši vratar je na klupu La Roje sjeo 2016., a SP u Rusiji će za njega kao izbornika biti prvi veliki test.


To će biti vrlo jednostavno zbog velikog profesionalnog divljenja i poštovanja koje gajimo prema Julenu, kao i zbog njegovog rada i cijele njegove ekipe, objasnio je Luis Rubiales ne precizirajući međutim je li ugovor produljen do početka ili do završetka Eura 2020.

Izabran za izbornika Španjolske nakon EP-a 2016. godine, gdje su Španjolci eliminirani u osmini finala, Lopetegui je ostvario gotovo savršene kvalifikacije za SP u Rusiji, s devet pobjeda i jednim neriješenim rezultatom te s 36 postignutih pogodaka i samo tri primljena. Ukupno je s prijateljskim utakmicama Lopetegui neporažen kao izbornik Španjolske i ima 13 pobjeda i pet neriješenih utakmica.

Španjoska, svjetski prvaci iz 2010., u Rusiji je u skupini B s Portugalom, Iranom i Marokom, a pripreme započinju 28. svibnja.