Badelj se emotivnim pismom oprostio od Fiorentine

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj od sljedeće sezone više neće nositi ljubičasti Fiorentinin dres u kojemu je proveo posljednje četiri sezone, a svoju je odluku obznanio putem emotivnog oproštajnog pisma objavljenog na portalu Viola.

Ponekad naši životni izbori nisu laki, čak i kada se čine takvima. No, svatko je od nas drugačiji, a oni koji me poznaju znaju da sam osoba koja uvijek teži ići prema naprijed. Možda sam u krivu, ali i danas mi je želja ići dalje, napuštajući mjesto koje smatram svojim domom, mjesto u kojemu sam pronašao mirnoću, ravnotežu i sreću - jednom riječju mjesto stabilnosti, napisao je 29-godišnji hrvatski reprezentativac koji je nakon tragične smrti Davidea Astorija promoviran u kapetana Fiorentine.U klubu su ga pokušali zadržati, ponudili mu novi četverogodišnji ugovor, no Badelj je tu ponudu odbio. Fiorentinin direktor Pantaleo Corvino izjavio je kako su Badelju ponuđeni bolji financijski uvjeti, ali da novac nije bio presudan faktor u njegovoj odluci.

Karijera nogometaša nije jako duga, a ja, nažalost, nisam spreman zauvijek ostati u Fiorentini. Još uvijek kod mene postoji želja i entuzijazam za novim izazovima, napisao je Badelj u pismu kojim se zahvalio svima, od navijača do klupskog osoblja.

Hvala Firenca! Prošli smo nezaboravne trenutke, dobre i loše, ali uvijek smo to činili zajedno što me čini ponosnim. Zbog toga se osjećam kao dio vas... Postoje trenuci u kojima nije lako biti jasan i izraziti sve što osjećam, ali u jedno sam siguran - u godinama koje sam proveo s vama sazrio sam kao čovjek, zaključio je svoje oproštajno pismo Milan Badelj.

Iako se još uvijek ne zna njegova nova destinacija, talijanski mediji navode kako je 29-godišnji hrvatski veznjak najbliži odlasku u Milano, koji ga je u svoje redove želio dovesti i prošle sezone. Prema nepotvrđenim informacijama, Milano je Badelju ponudio trogodišnji ugovor s godišnjom plaćom od 2,5 milijuna eura.

Badelj je u Fiorentinu stigao 2014., nakon dvije sezone provedene u HSV-u, a u 140 utakmica za Viole u svim natjecanjima postigao je šest pogodaka.