Rebić: Brazil i Senegal bit će dobre provjere uoči SP-a

Hrvatska nogometna reprezentacija već je dobro upoznala Rovinj. Na pola puta prvog dijela priprema izabranici Zlatka Dalića nastavili su istim tempom bazirajući se, kako je i najavljeno, više na taktiku i uigravanje nego na fizičku pripremu.

Za sada, svi djeluju zdravi i jedva čekaju prvi pravi test, nedjeljni dvoboj s Brazilom u Liverpoolu.

Naporno radimo, a uvjeti su nam odlični. Smještaj je fenomenalan i sve se odvija u najboljem redu. Atmosfera u reprezentaciji je dobra, među nama vlada zajedništvo jer svi imamo isti cilj, izjavio je hrvatski napadač Ante Rebić.

Nemam nekih osobnih ciljeva, nego nam je cilj proći skupinu pa ići korak po korak. Vidjet ćemo koliko daleko možemo dogurati. Nikada se nisam nametao putem medija, pa neću ni sada. Uvijek dajem 100% od sebe, a izbornik će na kraju izabrati ono što je najbolje za Hrvatsku
, rekao je Eintrachtov junak finala Njemačkog kupa.

Eintracht je u finalu Njemačkog kupa bio bolji od Bayerna 3:1, a Rebić je zabio dva pogotka u dvoboju u kojemu se od trenerske klupe Eintrachta oprostio bivši hrvatski izbornik Niko Kovač koji preuzima upravo Bayern.

Kad se sve zbroji, mogu biti samo zadovoljan, jer smo nakon 30 godina donijeli trofej u Frankfurt i naravno da mi je drago što sam ugradio dva gola u finalnu pobjedu nad Bayernom. Osim toga, potpisao sam novi ugovor prije Božića, na još tri sezone i zasad sam u Eintrachtu, a sve ostalo vidjet ćemo na kraju prijelaznog roka. S Nikom Kovačem nije bilo teško raditi, on je dobar trener i dobar čovjek. Još sam u siječnju naglasio da je on kalibar za Bayern, to se sada ostvarilo i uvjeren sam da će tamo napraviti dobar posao, smatra Rebić.

Vatreni SP otvaraju dvobojem protiv Nigerije 16. lipnja, a prije odlaska u Rusiju odradit će dvije prijateljske utakmice, 3. lipnja u Liverpoolu protiv Brazila te 8. lipnja u Vukovaru protiv Senegala.

Ne bih se previše zamarao Nigerijom, mi smo kvalitetnija momčad s boljim pojedincima i sada je na izborniku to uklopiti u jednu cjelinu. Nismo previše razmišljali ni o Brazilu, jer smo koncentrirani na svakodnevni rad, ali Brazil i Senegal bit će dvije dobre provjere kao uvod u Svjetsko prvenstvo, zaključuje Rebić.