SP u Rusiji sve bliže, HRT spreman za svjetsku smotru

Novinari komentatori sportske redakcije HRT-a Marko Šapit i Robert Jelečević gostovali su u emisiji Dobro jutro Hrvatska te su i ovom prigodom gledateljima približili projekt praćenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji koje ćete moći pratiti u programima Hrvatske radiotelevizije.

Na HRT-u predstavljen projekt praćenja SP-a u nogometu

HRT će ekskluzivno pratiti Svjetsko nogometno prvenstvo koje počinje 14. lipnja, a završava 15. srpnja. Urednik projekta SP-a je Drago Ćosić. Marko Šapit i Robert Jelečević bit će urednici i voditelji posebnih studijskih emisija tijekom trajanja SP-a, uz komentare i analize Oka Sokolova Matea Beusana, Antona Samovojske, Roberta Prosinečkog, Joška Jeličića i Stipe Pletikose.

Sve utakmice SP-a gledatelji će moći pratiti u programima HRT-a, gledati na HTV-u, slušati na Hrvatskom radiju, a tu je i naša platforma HRTi te naš web i društvene mreže, rekao je Marko Šapit te dodao: Bit će to najčešće tri utakmice dnevno, naša emisija je večernja, počinje u 19.30 i trajat će do 23 sata, što, naravno, ne vrijedi kada igra Hrvatska, onda se sve to produžuje. Imamo sreću da su sve tri utakmice Hrvatske u skupini navečer tako da će sigurno biti gledane.

Emisiju smo nazvali Zabivaka, po maskoti Svjetskog nogometno prvenstva, to je vuk kojega su Rusi izabrali da bude maskota. Nakon večernje utakmice radit ćemo analizu te utakmice, kao i analizu onih prethodnih, iz poslijepodnevnog programa. To ništa ne vrijedi kad igra Hrvatska, tada sve počinje puno ranije i završava puno kasnije, izjavio je Jelečević.

Pogledajte cijeli razgovor!