Finale, PH: Cedevita - Cibona na HTV-u 2 u 18 sati

Današnjim ogledom Cedevite i Cibone u Domu sportova počinje finalna serija za prvaka Hrvatske u košarci. Finalna serija igra se na tri pobjede, izravni prijenos susreta pratite od 18 sati na našem Drugom programu.

Podsjetimo, Cedevita je u polufinalu bila bolja od Splita, a Cibona od Zadra.

Došli smo do finala, taj zadnji čin. Mislim da nas je Split malo vratio na nekakav realan plan. Mislim da smo shvatili da ne možemo preskakati utakmice. Normalno se pripremamo i normalno da ćemo napraviti sve da zadržimo trofej tu. Neće biti lako. Cibona je u dobrom stanju, igraju dobro i svi su se vratili poslije ozljeda. Zdravi su i motivirani, nemaju što izgubiti, tako da će biti zanimljivo. Moramo igrati čvrsto i koncentrirano svih 40 minuta, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc koji je ostao bez Tonija Katića. Nastup Andrije Stipanovića je pod znakom pitanja, dok će Filip Krušlin vjerojatno biti u sastavu.

Cibona je protiv Zadra pokazala koliko je opasna. Trebamo igrati 40 minuta tvrde i čvrste obrane. Moramo držati visok ritam utakmice i opet i s tim ozljedama mislim da imamo veću rotaciju, dodao je Zdovc.

Nakon pobjede nad Zadrom u trećoj polufinalnoj utakmici trener Ante Nazor vjeruje kako njegova momčad ima još snage i prostora za bolju igru.

Tamo smo gdje smo željeli biti. Motiva nam neće nedostajati. Finalnu seriju trebamo isključivo gledati kroz tu utakmicu i biti fokusirani na zamke koje će ona donijeti. U dobroj smo formi. Psihološki smo rasterećeni. Idemo pružiti ono najbolje od sebe i to je jedini ispravan put, rekao je Nazor.

Cedevita je po snazi rostera jaka ekipa. Najjača momčad ovog prvenstva. Utakmica u finalu Kupa nam je ostala u sjećanju, kad smo bili svježi i odmorni  znali smo kako igrati s njima. To je model kako se trebamo ponašati i u ovoj utakmici, zaključio je trener Vukova.