Ivančica Sudac delegatkinja na finalu Europske lige

Voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Ivančica Sudac bila je delegatkinja u finalu Europske lige između Atletico Madrida i Olympique Marseillea postavši prva žena u povijesti koja je imala ovakvu ulogu u finalu Uefinog natjecanja u muškoj konkurenciji.

Ovo imenovanje zaista je veliko priznanje mom dosadašnjem radu, zbog čega sam zahvalna kolegama u Uefi, kao i svojim suradnicima u HNS-u koji su me podržavali kroz sve ove godine, kazala je Sudac koja je postala prva žena na dužnosti delegata u finalu jednog Uefinog muškog seniorskog natjecanja, klupskog ili reprezentativnog.

Sudac je ujedno i prva hrvatska predstavnica na toj dužnosti na Uefinom muškom klupskom finalu.

Biti delegat na finalnoj utakmici klupskog natjecanja iznimna je čast svakom nogometnom dužnosniku, a posebnu vrijednost ima što sam to povjerenje dobila kao prva žena na muškom finalu. Naravno, takva uloga donosi i veliku odgovornost, ali to je izazov kojem se izuzetno radujem, rekla je Sudac.

Osim što je potvrda zapaženog statusa Ivančice Sudac u Uefi, ovo imenovanje vrijedno je priznanje dosadašnjem trudu i zalaganju svih hrvatskih nogometnih djelatnika te važan trenutak za poimanje uloge žena u nogometu.