Neymar se vraća na teren protiv Hrvatske u Liverpoolu

Nakon oporavka od ozljede, najbolji brazilski nogometaš Neymar da Silva najvjerojatnije će se na teren vratiti u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske 3. lipnja u u Liverpoolu.

Napadač PSG-a od veljače nije igrao zbog operacije zgloba
, ali će biti spreman prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji i to u utakmici protiv Hrvatske. Brazil je na SP-u u skupini E sa Srbijom, Švicarskom i Kostarikom.

Nakon što je brazilski izbornik u ponedjeljak objavio popis s 23 imena za SP u Rusiji, liječnik reprezentacije Rodrigo Lasmar otkrio je da se Neymar dobro oporavlja i da je vrlo vjerojatno kako će zaigrati protiv Hrvatske na Anfieldu 3. lipnja.

Obavili smo nove pretrage na Neymaru i oporavak teče dobro. Sljedeći tjedan će moći početi trenirati. Ideja nam je da idući tjedan počne raditi s loptom i cilj nam je da bude potpuno spreman za rad s izbornikom Titeom u zadnjoj fazi priprema tako da može nastupiti na prvoj prijateljskoj utakmici, rekao je Lasmar.Osim s Hrvatskom, Brazil igra još jednu prijateljsku utakmicu prije početka SP-a, i to protiv Austrije 10. lipnja.

Prvu utakmicu na SP-u u Rusiji Brazil igra 17. lipnja protiv Švicarske.