Otvoren stadion u Kalinjingradu, panika zbog Njižneg Novgoroda

Stadion u Kalinjingradu, na kojem će hrvatska reprezentacija 16. lipnja otvoriti svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji utakmicom protiv Nigerije i službeno je otvoren.

Arena Baltika koja će se za vrijeme World Cupa zvati stadion Kalinjingrad, otvorena je utakmicom ruskih drugoligaša Baltika Kalinjingrad i Tjumen koja je završila pobjedom domaćina 3:1.

Stadion je službeno otvorio guverne regije Anton Alihanov koji je izveo početni udarac, a svečanosti su prisustvovali i opunomoćenik ruskog predsjednika Aleksander Beglova, te zamjenica premijera Olga Golodets.

Arena Baltika prima 35.212 gledatelja, a izgradnja je stajala nešto više od 250 milijuna eura. Stadion je prvotno trebao biti otvoren u ožujku utakmicom Baltike i njemačkog prvoligaša Schalkea, ali je utakmica odgođena zbog lošeg vremena. Bila je to službena obavijest, premda se nagađalo kako stadion još nije dokraja 'ušminkan'.

U Kalinjingradu će se igrati četiri utakmice i to sve četiri u prvom krugu natjecanja. Prva službena utakmica bit će ogled Hrvatske i Nigerije 16. lipnja. Šest dana kasnije snage će odmjeriti Srbija i Švicarska, potom će 25. lipnja igrati Španjolska i Maroiko, a 28. lipnja Engleska i Belgija.

Rusi u panici zbog kašnjenja stadiona u Njižnem Novgorodu

S druge strane stadion u Njižnem Novgorodu, na kojem će hrvatska nogometna reprezentacija igrati s Argentinom, još nije završen, a organizatori su u potrazi za radnicima kojima nude besplatnu hranu i smještaj.

Njižni Novgorod će na SP-u ugostiti ukupno šest utakmica, četiri u skupini, te po jednu u osmini finala i četvrtfinalu. Stadion ima 45.000 mjesta i trebao je biti dovršen u prosincu prošle godine, ali je datum otvorenja produžen na 14. travnja. Gradska uprava Njižneg Novgoroda u porazi je za radnicima iz drugih dijelova Rusije, kojima nude tri besplatna obroka i smještaj. Zasad se još ne zna što je zapelo u dovršenju stadiona, čija je izgradnja započela prije tri godine.

Osim utakmice Hrvatska-Argentina, u tom gradu istočno od Moskve igrat će Švedska - Južna Koreja, Engleska - Panama, Švicarska - Kostarika te po jedna utakmica osmine finala i četvrtfinala.